Lening simulatie: simulator voor krediet : Leemans kredieten

Snel geld lenen: bereken je lening online

Bepaal zelf hoeveel geld je kunt lenen en bereken je kost per maand aan een speciaal tarief mogelijk van 5,95%* om je grote plannen goedkoper te financieren

Een kredietsimulatie: het perfecte middel voor een vergelijking

Een lening bestaat in alle soorten en maten. Er zijn talloze redenen om geld te lenen, nagenoeg iedereen doet dit zijn leven wel eens, of meer. Vroeger was een leningsregeling aangaan heel moeilijk als je de beste voorwaarden wilde hebben. Je moest naar allerlei banken gaan of ze bellen, en het moeilijke rekenwerk zelf doen. Dankzij Leemans Kredieten behoort dit nu tot het verleden! Dankzij onze nieuwe simulator kan je een simulatie van ieder krediet dat je maar wil maken. Bekijk onze scherpe tarieven gemakkelijk, snel, en vanuit je eigen woonkamer. Als je nog vragen hebt, mag je natuurlijk altijd contact met ons opnemen, dan helpen wij je verder. Zo ontdek je snel welke voorwaarden het nauwst bij je eigen behoeften aansluiten. Onze simulator maakt het ook makkelijk om onze tarieven te vergelijken met die van andere kredietinstellingen. Je zal zien dat we er heel scherpe tarieven op nahouden! Dankzij onze simulator kan je dit nu ook heel duidelijk zelf ondervinden.

Maar wat zijn de voordelen van een zogenaamde kredietsimulatie, op de snelheid en helderheid na dan? Wel, een simulator zorgt er mee voor dat je precies weet hoeveel je wanneer moet betalen, en hoe lang je moet blijven betalen. Dat betekent dat je precies weet waar je voor komt te staan en je je afbetaling perfect kan plannen. Weet je niet zeker hoeveel je per maand precies kan afdragen? Dan kom je best eens bij ons op kantoor langs! Onze financieel experts beschikken over de kennis en systemen om jouw profiel optimaal te berekenen. Doe je het liever zelf? Dan is deze denkoefening een goed begin: neem je maandelijkse inkomsten en trek je maandelijkse kosten daarvan af. Trek er dan nog de kosten af die niet iedere maand voorkomen, zoals de waterrekening, of de premie van een verzekering. Denk eraan dat je deze kosten wel a rato aftrekt. Met andere woorden: Als je waterrekening om de 3 maanden moet worden betaald, deel je de prijs door 3, en trek je dat bedrag van je maandelijks inkomen af. Eens je je vaste kosten van je vaste inkomen hebt afgetrokken, heb je een algemeen idee van je capaciteit. Opgelet: Wij adviseren altijd om genoeg ruimte te laten voor onverwachte kosten. Laten we zeggen dat je maandelijkse inkomsten 1.800 EUR zijn, en je maandelijkse kosten (3-maandelijkse en jaarlijkse meegerekend) 900 EUR zijn. Zonder verrassingen heb je op het einde van de maand dus 900 EUR over. Dan kan je in principe zonder spaargeld in een systeem stappen waarin je 900 EUR per maand moet afbetalen. Maar, zoals eerder gezegd, raden wij dit niet aan. Het is heel riskant om geen enkele marge te nemen. Je weet namelijk nooit wanneer je voor onverwachte kosten komt te staan. Misschien moet je auto naar de garage, of je wordt ziek en je kan niet gaan werken. Wat dan?

Als je merkt dat je moeite hebt de betalingen vol te houden, kom dan gerust eens met ons praten over je lening. We begrijpen dat je niet alle problemen kan voorzien, en helpen je dan ook graag verder door je lening te herschikken. Dit betekent dat je minder per maand moet betalen, maar dat het wel langer duurt voor je schulden zijn ingelost.
Het omgekeerde kan natuurlijk ook waar zijn! Misschien heb je de lotto gewonnen, een erfenis gekregen, misschien kreeg je zelfs opslag op het werk! In dit geval is het ook mogelijk je lening te laten herbekijken zodat je niet trager, maar net sneller je schuld kan inlossen. Hoe sneller je je schulden afbetaalt, hoe minder je uiteindelijk voor deze lening betaalt, dus als je er de financiële ruimte voor hebt, kan dat een goed idee zijn.

De duurtijd speelt een sleutelrol bij kredieten. Maar welke invloed heeft de duurtijd nu precies waarop? En vooral: welke duurtijd past het beste bij mij, en waarom? We bespreken het hieronder verder.

Laten we het verder hebben over duurtijd. Zoals je daarnet al kon lezen, is lenen op korte duurtijd goedkoper dan geld lenen op lange duur. Waarom is dit het geval? Wel, een krediet aangaan kost ook geld, hoor je wel eens. Meestal werkt geld lenen zo: je betaalt iedere termijn een deel van het geld terug, met daar bovenop een beetje extra. Als je een lange duurtijd op je krediet hebt, betaal je op meer momenten, maar in kleinere schijven. En als je vaker betaalt, betaal je ook vaker dat beetje extra. Waarom zou je dan niet altijd voor een heel korte duurtijd kiezen? Wel, bij een korte duurtijd betaal je je krediet veel sneller af, maar je betaalt ook iedere maand een grote schijf terug.
Voorbeeld:
a) Je leent 12.000 EUR, en je betaalt op 5 jaar af. In 5 jaar zitten 60 maanden, dus 12.000 EUR gedeeld door 60 maanden = 200 EUR/per maand (+ de extra kosten).
b) Je leent 12.000 EUR, en je betaalt op 3 jaar af. In 3 jaar zitten 36 maanden, dus 12.000 EUR gedeeld door 36 maanden = 333,33 EUR/per maand (+ de extra kosten).

Je ziet het hierboven duidelijk. Als je geld op korte duurtijd leent, betaal je per maand veel meer af dan wanneer je op lange duurtijd leent. Hoe snel kan jij afbetalen? Dan hangt ervan af hoeveel EUR per maand je kan missen om je krediet af te betalen. Het is altijd een goed idee om voldoende marge te houden, zodat je onverwachtse kosten zonder een extra krediet aan te gaan kan overbruggen. Als je op het einde van de maand gemiddeld 350 EUR over hebt, zou je er misschien naar neigen om optie b te kiezen en 350 EUR per maand te betalen. Theoretisch gezien kan je dit ook. Maar let op: Als je geen marge houdt voor onverwachtse kosten, kan je in de problemen komen. Gebeurt dit toch? Geen paniek, kom gewoon eens met ons praten. Samen kunnen we de mogelijkheden bekijken. Misschien is het best als je je krediet laat herstructureren, misschien is een bijkomend, klein krediet ook een goede oplossing. We geraken er samen zeker uit!

Als je nog niet zeker bent hoe je krediet vorm wil geven, kijk je best eens naar de reden dat je geld leent. Leen je geld voor een auto? Dan is het praktisch als de duurtijd voor afbetaling minder lang is dan de verwachte levensduur van die wagen. Als je een huis koopt, kan je gerust je tijd nemen, we gaan er ten slotte van uit dat je je huis voor de rest van je leven hebt. Het is logisch dat je daar niet kijkt op een jaar meer of minder. Wanneer je geld leent voor iets als een huwelijk of een droomreis, is de duurtijd geheel persoonlijk. De herinneringen blijven natuurlijk voor de rest van je leven. Hier krijg je het algemene principe: een lange duurtijd betekent dat je er lang over doet of je krediet af te betalen, maar dat je je ook minder zorgen moet maken over de haalbaarheid van de afbetalingen. Op korte duurtijd ben je snel van de "last" van schulden af, maar de schijven vallen zwaarder en als je te veel hooi op je vork neemt, kan je je het misschien beklagen wanneer het tegen zit. Twijfel je eraan of je financieel plan haalbaar is? Kom dan zeker eens met onze financieel experts praten, zij staan je met raad en daad bij. Stuur gerust een mailtje, bel ons, of kom langs op kantoor!

Nu we weten hoe de simulator werkt en hoe we deze het best gebruiken, kunnen we ons afvragen hoe we dit op onszelf kunnen toepassen. De eerste vraag hiervoor is natuurlijk: waarvoor heb je geld nodig? Droom je ervan op wereldreis te gaan, op cruise, naar Amerika, of op safari? Misschien wil je eerst je droomwagen om in rond te reizen, of je kiest voor een mobilhome, dat reist ook heel aangenaam! Het kan ook dan je heel andere plannen hebt. Wil je trouwen en het sprookjesfeest krijgen dat jij verdient? Of heb je een baksteen in de maag, en wil je zo snel mogelijk aan de slag met de bouw van je warme nestje?

Er zijn talloze redenen om een kredietinstelling aan te spreken, en voor ons zijn ze allemaal even mooi en even belangrijk. Wij helpen je graag verder om jou het perfecte krediet aan te bieden. Sterker nog: wist je dat wij al veel producten op maat beschikbaar hebben? We bekijken even de belangrijkste.

Onze verschillende soorten hypothecaire leningen

Leemans Kredieten biedt krediet aan voor iedereen die al ergens woont, ergens wil gaan wonen, of nog iets bij wil kopen. Voor mensen die nieuw zijn in de wereld van immobiliën bieden we een gewone hypotheek aan. Bevindt je woonst zich in het buitenland? Geen probleem, hiervoor hebben we ook een speciale formule. Hetzelfde geldt voor iedereen met een baksteen in de maag: met onze formule Nieuwbouw krijg je precies waarnaar je zoekt.
Je hebt al een woonst gevonden, maar je hebt nog andere kosten? Geen probleem! Leemans Kredieten heeft verschillende hypothecaire kredieten op maat. Zo hebben we een formule om de kosten voor een verhuizing te dekken, een formule om renovaties uit te voeren, we hebben zelfs een speciaal plan voor iedereen die energiezuinige maatregelen in zijn woonst wil doorvoeren.
Heb je je alles in je eigen woonst op orde? Dan zoek je misschien nog een kredietplan voor de aankoop van een opbrengsteigendom. Een opbrengsteigendom is een pand dat je koopt om er munt uit te slaan. Het is dus geen pand waarin je gewoon woont. Als al je eigendommen volledig op punt staan, is het een goed moment om ook aan de verzekeringen te denken. Er zijn veel verschillende formules voor brandverzekeringen, ze hebben allemaal andere waarborgen en limieten. De brandverzekering van Leemans Kredieten biedt een bijzonder uitgebreide dekking aan een scherpe prijs.

Onze formules voor voertuigen
Heb je een autolening nodig? Geld lenen bij Leemans Kredieten is simpel, efficiënt en zonder verborgen kosten. Een autolening afsluiten is bij ons heel gemakkelijk. Als je geld wil lenen voor een auto, weten we graag wat voor je auto je wil kopen. Hiervoor hebben we twee categorieën: een autolening voor auto's die ouder zijn dan drie jaar, en een autolening voor auto's die nog geen drie jaar oud zijn. We hebben ook een derde formule, speciaal voor mobilhomes. Heb je altijd al de droom gehad met een mobilhome de wereld te verkennen? Dan is onze autolening voor mobilhomes misschien de juiste keuze voor jou.
Zoals je kan zien, hebben we een autolening voor iedereen. Ben je iemand die graag in het nieuwste van het nieuwste rondrijdt, en verkoop je je wagen vaak als ze 3 à 5 jaar oud is? Of heb je net een gezinsuitbreiding gehad? Misschien heb je voor je werk een nieuwe wagen nodig, of heb je je zinnen om je fonkelnieuwe droomauto gezet. Dan is onze formule voor (bijna) nieuwe wagens perfect voor jou!
Het kan natuurlijk ook dat je helemaal niet bezig bent met het nieuwste van het nieuwste. Misschien koop je net graag een occasie omdat je niet veel geld aan een wagen wil uitgeven. Of misschien rijd je helemaal niet vaak met de wagen. Wie weet ben je een verzamelaar van oldtimers, of je droomt al jaren van zo'n oud, maar o zo charmant Volkswagen-busje. In deze gevallen raden we je onze formule voor occasies aan!
Een andere mogelijkheid is dat je helemaal niet op zoek bent naar een wagen, maar een mobilhome wil. Er is voor jou niets spannender dan heelder dagen rondrijden en de wereld zien. Alleen of met een partner, wie weet neem je zelfs je hond mee! Het vrije leven op de baan klinkt aanlokkelijk, maar is spijtig genoeg niet gratis. Voor mensen met een groot hart voor reizen, verkennen en ontdekken bieden wij dan ook een autolening aan, speciaal voor mobilhomes! Hiermee kan je geld lenen om jouw droom waar te laten worden.

Geld lenen of sparen, wat is het beste voor mij? Hoe word ik mijn kosten het best de baas?

Lenen is voor bijna iedereen een heel grote stap, maar lenen is voor velen ook nagenoeg onvermijdelijk. Op een gegeven moment zal je een grote aankoop willen doen, en wie is dan in staat om alles doodleuk zonder enige hulp te betalen? Precies, bijna niemand. Precies om deze reden zijn kredietinstellingen en andere kredietverstrekkers in het leven geroepen. Het merendeel van de burgers heeft nu eenmaal hypothecaire leningen nodig om dat huis te betalen, of ze moeten een autolening afsluiten om de wagen te kopen die ze nodig hebben om naar hun werk te geraken. Geld lenen is al bijna zo oud als geld zelf, en dat is logisch. Niet iedereen is met de gouden paplepel in de mond geboren, maar iedereen heeft een auto nodig, en iedereen moet ergens wonen.
Met hoeveel geld je begint, daar heb je weinig over te zeggen. Als kind en als student zijn er ook niet veel manieren om echt geld te verdienen. En voor je het weet ben je afgestudeerd en begin je aan het "echte leven". En dat is niet voor iedereen even makkelijk. Sommige jongeren hebben wel een spaarpotje, maar de meesten hebben niet veel geld. Eens je afgestudeerd bent, staat het leven echter niet stil. Je hebt een wagen nodig om te gaan werken, dus je moet een autolening afsluiten. Je leert iemand kennen en wil gaan samenwonen, maar huren is je reinste geldverspilling, dus kies je er bewust voor op de lange termijn te denken en een hypothecaire lening aan te gaan. Je wil trouwen, en jullie willen elkaar het droomfeest geven dat jullie allebei verdienen. Jullie willen ook niet wachten tot jullie 50 zijn, dus je gaat geld lenen via onze speciale formule voor evenementen. Eens er sprake is van kinderen, is de eerste wagen die je hebt gekocht ook niet meer van de jongste, en bovendien te klein. Dus je gaat geld lenen voor een nieuwer, groter model op maat van je gezin.
Je ziet het, geld lenen is onvermijdelijk, hoe goed je je financiën ook beheert. De situatie die hierboven is geschetst, is zeker geen uitzondering en heel realistisch. Sterker nog, in veel situaties lenen mensen kleinere bedragen om dringende zaken te bekostigen of om een onverwachte tegenslag te overwinnen. Hiervoor geven wij je met plezier het duwtje in de rug, en in de juiste richting.
Maar is het mogelijk om te leven zonder geld te lenen? Laten we er even wat cijfers bijnemen. Het gemiddelde reële equivalente netto huishoudinkomen bedroeg in 2018 2.251 EUR (Bron: statistiekvlaanderen.be). Laten we ervan uitgaan dat dit een typisch "klassiek" gezin is, dus vader, moeder, zoon en dochter. Aan huur ben je al gauw een 700 EUR kwijt, 4 monden voeden is ook een dure zaak, zelfs al heeft niemand bijzondere allergieën, dan komen de extra kosten er ook nog eens bij (water, stroom, gas, verzekeringen, wegentaks, noem maar op) en voor je het weet mag je van geluk spreken dat je op het einde van de maand iets opzij kan zetten. Als je in je jonge jaren veel spaart, niet veel uitgaat, veel werkt, als je een partner hebt met een eigen kapitaal en als je ouders hebt jou opzij hebben gezet, ja, dan kan je misschien een huis kopen zonder daarvoor geld te hoeven lenen. Maar dit geluk heeft natuurlijk niet iedereen, en als je daarvoor kiest, heb je ook geen appeltje voor de dorst meer. Als er dan onverwachtse kosten volgen, kom je serieus in de penarie te zitten.

Wist je dat je bij Leemans Kredieten meer kan dan enkel lenen? Buiten geld lenen kan je bij ons ook verzekeringsproducten kopen.
Wij bij Leemans Kredieten geloven in het idee van "langzaam maar zeker". Dit wordt duidelijk in onze kredieten weerspiegeld, maar je merkt het ook aan onze andere producten! Onze verzekeringen zijn hier namelijk ook een lichtend voorbeeld van. We bekijken hieronder even onze belangrijkste verzekeringsproducten en waarom jij ze goed zou kunnen gebruiken.
Laten we beginnen bij het begin: de familiale verzekering. Natuurlijk heeft Leemans Kredieten ook de klassieke familiale verzekering (oftewel de BA derden) in de portefeuille. Deze verzekering komt tussenbeide wanneer jij of een gezinslid een andere persoon verwondt of wanneer je spullen van iemand anders kapot maakt. De verzekering is wettelijk gezien niet verplicht, maar wordt wel streng aanbevolen, zeker aan gezinnen met kinderen. Je zoontje van 3 jaar weet per slot van rekening ook niet dat je niet met een sleutel op de nieuwe wagen van de oom mag tekenen.
Verder hebben we ook een autoverzekering. In tegenstelling tot de familiale verzekering is de autoverzekering wél verplicht. Deze komt tussen bij ongevallen, en komt tussen als er gewonden vallen bij een ongeval. Als je een politieagent je tegenhoudt als je met de auto op weg bent en de agent vraagt je naar je papieren, dat wordt daarmee onder andere ook je groene kaart, je verzekeringsbewijs bedoeld.
Het leven zit vol onzekerheden, maar een ding staat vast: Of we het nu leuk vinden of niet, uiteindelijk houdt het leven voor iedereen op een gegeven moment op. Geloof het of niet, ook hiervoor heeft Leemans Kredieten een speciaal product: de uitvaartverzekering. In samenwerking met DELA bieden wij bij Leemans Kredieten een product aan dat je uitvaart voor jou betaalt. Zo kan je er zeker van zijn dat als je tijd ooit komt, je nabestaanden zich geen zorgen hoeven te maken over het financiële luik. Dat regelen wij namelijk. Zo krijgen je vrienden en familie alle ruimte om zich met belangrijkste bezig te houden: het verwerken van het verliest van een dierbare vriend of een geliefd familielid.

Heb je over het algemeen nog vragen of onduidelijkheden? Ben je op zoek naar een product dat je niet op onze website hebt teruggevonden, of wil je weten of wij jou in jouw specifieke situatie kunnen helpen? Neem dan zeker contact met ons op! Wij bij Leemans Kredieten zijn ervan overtuigd dat een tevreden klant begint bij goede communicatie, met klanten én met geïnteresseerden. Twijfel dus zeker niet als je eens bij ons op gesprek wil komen! Onze financieel adviseurs en leningsexperts staan de hele werkdag voor jou paraat. Je kan ons telefonisch bereiken, je kan ons ook een mail sturen. En natuurlijk ben je altijd meer dan welkom bij ons op kantoor, maar wij er iedere dag naar streven mensen producten aan te bieden die ze nodig hebben én die op maat zijn gemaakt om aan jouw behoeften te voldoen.

Kies je aflostermijn

  Kies je aflostermijn en start je online aanvraag

  kredietbedrag aantal maanden bedrag / maand totaal JKP VDR

  Heb je nog vragen? Kom gerust eens langs

  Onze openingsuren

  Wij zijn open

  Maandag

  09:00 tot 18:00

  Dinsdag

  09:00 tot 18:00

  Woensdag

  09:00 tot 18:00

  Donderdag

  09:00 tot 18:00

  Vrijdag

  09:00 tot 18:00

  Contacteer ons vrijblijvend

  Leemans kredieten N.V. Herentalsebaan 145a 2100 Deurne

  Tel: 03 325 90 48
  Fax: 03 325 90 77

  Leemans Kredieten NV bemiddelt als kredietmakelaar voor verschillende kredietgevers om de beste oplossing voor de consument te vinden.- Alle rechten voorbehouden

  Representatief voorbeeld Autolening voor wagens ouder dan 3 jaar** - 7.49 % *

  *Het jaarlijkse kostenpercentage (JKP) : 7.49% (vaste jaarlijkse debetrentevoet: 7.49%), voor een **lening op afbetaling van 14000 euro met een looptijd van 60 maanden. De maandelijkse terugbetaling zal 278.83 euro bedragen, voor een totaal terug te betalen bedrag van 16729,80 euro. De minimumperiode van terugbetaling is 12 en de maximum periode is 60 maanden.
  JKP van toepassing vanaf 16/01/2017.
  voor de aankoop van tweedehandswagens van meer dan 3 jaar oud.
  Het maximaal JKP bedraagt 10%.

  Onder voorbehoud van aanvaarding door de kredietgever die Leemans Kredieten NV als kredietmakelaar voor uw kredietaanvraag de meest geschikte kredietgever vindt.

  Let op, geld lenen kost ook geld.