lening-berekenen : Leemans kredieten

Lening berekenen

Bereken nu je lening aan een speciaal tarief mogelijk van 5,95%* met de online simulatie tools van Leemans Kredieten. Snel en eenvoudig!

Je eigen lening: wat moet je weten?

Geld lenen is een grote stap in je leven. Lenen voor je eigen huis of voor je eerste wagen is iets waar bijna niemand aan ontsnapt. Bijna niemand heeft het enorme geluk van een vette spaarrekening. Omdat geld lenen iets is dat iedereen moet doen, zet Leemans Kredieten ook alles op alles om deze dienst zo toegankelijk mogelijk te maken. Of je nu woon leningen, een autolening, een persoonlijk krediet of nog iets anders wil, wij bij Leemans Kredieten hebben voor jou zeker het juiste product als je geld wil lenen. Een goede begeleiding is hierbij ook heel belangrijk, want lenen doe je niet zomaar omdat je het leuk vindt. "Geld lenen kost ook geld", hoor je wel eens, en dat is ook zo! Precies daarom raden wij je aan voor het lenen eerst te simuleren. Probeer het hierboven zelf eens! Kies de productcategorie waarvoor je geld wil lenen en klik door naar de simulator. Hier vul je in hoeveel geld je wil lenen, en de simulator gaat aan de slag. Informatie vinden over geld lenen was nog nooit zo makkelijk, dus probeer het zeker zelf! Als je nog vragen hebt over geld lenen of andere vragen in het algemeen, kom dan zeker eens bij ons langs op kantoor! Wij helpen je graag verder met al je vragen, of het nu over een hypotheek, een autolening, een simulatie of nog iets anders gaat.

Mijn eigen lening berekenen, wat ik heb ik daar precies voor nodig?

Als je zelf geld wil lenen, en je wil een simulatie draaien om te kijken hoe het zou zijn om geld te lenen, heb je eigenlijk niet meer nodig dan het bedrag dat je wil lenen. Dat is toch het enige waar onze simulatie tool naar vraagt. De simulatie kan echter veel nuttiger zijn als je meer informatie hebt over je eigen situatie en als je je eigen voorkeuren zowat kent. Wat is nog allemaal nuttige informatie als je geld wil lenen? We bekijken dat hieronder even. De punten die hieronder worden aangehaald zijn nuttig om te bekijken voor iedere vorm van geld lenen, of het nu lenen voor hypothecaire doeleinden of lenen voor een auto of nog iets anders is.

1) Het goed of de dienst waarvoor je geld wil lenen
Laten we met het meest logische beginnen: als je geld wil lenen, is het heel nuttig waarvoor je precies geld nodig hebt. Dit klinkt misschien een beetje suf, maar er zit meer achter dan je misschien zou denken. Als je geld wil lenen voor een wagen, helpen we je in iedere situatie graag verder. Het is voor ons en voor jou echter wél heel belangrijk om te weten wat voor auto je nodig hebt, en dit om meerdere redenen. Ten eerste geeft dit al een indicatie van de hoeveelheid geld die je wil lenen. Dit heeft een invloed op het soort lening dat je kan aangaan. Ten tweede hebben we binnen één productgroep vaak meerdere leningen die speciaal ontwikkeld zijn om te voldoen aan een specifieke behoefte. Als je een autolening wilt, is het voor ons bijvoorbeeld heel belangrijk om te weten wat voor auto het precies is. Je kan hiervoor bij ons een lening afsluiten, er zijn verschillend mogelijkheden: een lening voor bijna nieuwe wagens (nog geen 3 jaar oud), oudere wagens (ouder dan 3 jaar), we hebben zelfs een speciale lening voor mobilhomes. Als je in detail wil bekijken hoeveel het zou kosten om geld te lenen, zorg er dan zeker voor dat je weet waarvoor je het precies nodig hebt.

2) Het bedrag dat je wil lenen
Zoals al eerder aangehaald is het bedrag dat je wil lenen de belangrijkste parameter om te kennen als je geld wil lenen. Als je dat niet weet, loop je wel heel snel verloren. Het lijkt misschien doodsimpel om te bepalen hoeveel geld je precies wil lenen, maar dat kan soms nog wel heel moeilijk blijken, bij hypothecaire leningen bijvoorbeeld. Woon leningen worden gebruikt om de aankoop van een huis te kunnen bekostigen. Maar een huis kopen, daar zijn veel meer kosten aan verbonden dan enkel de aankoopprijs van het huis. Er zijn notariskosten die je moet betalen, omdat het gebouw anders niet op jouw naam komt te staan. Je zit ook met de verhuiskosten, je krijgt je meubels per slot van rekening niet allemaal in je gezinswagen gepropt. Als je er dan nog renovatiekosten en andere extraatjes bij moet tellen, kom je op een bedrag uit dat fors kan verschillen van de aankoop van het goed zonder meer. Dit kan ook bij aankopen die op het eerste gezicht simpeler lijken, zoals ons krediet voor reizen. Als je geld wil lenen om op reis te gaan, moet je met meer rekening houden dan enkel de vliegtickets en de overnachtingen. Waar je ook naartoe gaat, je zal er moeten eten en drinken. Je wilt waarschijnlijk ook het een en ander bezoeken, en dat is ook niet gratis. Je moet ter plekke nog rond kunnen reizen, je wilt zeker nog souvenirs meenemen voor je familie en vrienden,... En voor je het weet, heb je een totale prijs die toch hoger ligt dan je eerst dacht. Heb je er moeite mee te bepalen met welke kosten je rekening moet houden bij het lenen? Kom dan zeker eens met onze financieel experts praten, dan kunnen jullie het samen bekijken.

3) Je eigen inbreng
Je eigen inbreng is het deel van de kost dat je zelf draagt en waarvoor je dus geen geld moet lenen. Deze eigen inbreng is vooral belangrijk bij hypothecaire leningen, bij hypothecaire leningen is een eigen inbreng zelfs bijna altijd verplicht! Om het even als een rekensommetje voor te stellen: je eigen inbreng is het bedrag dat je nodig hebt min het bedrag dat je wil lenen. Maar hoe bepaal je nog wat je een goede eigen inbreng is wanneer je geld wil lenen? Wel, hierbij helpen je we graag verder. Zoals je weet, is geld lenen niet gratis. Het is dus verleidelijk om je spaarvarken open te breken en je zuurverdiende geld allemaal in te zetten voor de aankoop van je eigen huis of om ermee op droomreis te gaan. Hoewel dit ergens logisch is, want ja, daar dient spaargeld voor, kan het ook gevaarlijk zijn. Spaargeld heeft namelijk nog een andere functie: het is een buffer die je nodig hebt wanneer het slecht gaat, of wanneer je voor onverwachtse kosten komt te staan. Als je plotseling ziek wordt of je afwasmachine begeeft het, is het nuttig om wat opzij te hebben staan. Als je daarentegen een krediet hebt lopen en geen spaargeld meer hebt om die kosten op te vangen, dan kan je wel eens in de problemen geraken. Het is in die situatie namelijk niet makkelijk om geld te lenen, en dat is precies wat je op dat moment nodig hebt. Let dus zeker op met je eigen inbreng. Ons advies is wat dit betreft heel duidelijk: een eigen inbreng als je geld wil lenen is een heel goede zaak, want minder geld lenen betekent minder kosten voor jou. Maar hou indien mogelijk altijd een potje opzij, want je weet nooit wanneer je het nodig hebt.

4) De duurtijd
Als je geld wil lenen en je gebruikt onze simulatie, zal je merken dat je 2 dingen makkelijk kan aanpassen: het bedrag dat je wil lenen, en de duurtijd waarop je het geld dat je wil lenen moet afbetalen. Net als bij de eigen inbreng neigen klanten ernaar het geld dat ze lenen zo snel mogelijk af te betalen. Hoewel dit niet meer dan normaal is, is het als kredietverstrekker onze plicht om je te waarschuwen voor dit gedrag: je zou niet de eerste zijn die te veel hooi op zijn vork neemt, en de gevolgen als je je leningen niet meer kan afbetalen, kunnen ernstig zijn. Daarom zijn wij bij Mevrouw Leemans fan van een langzame, maar zekere aanpak. Je wil toch niet dat je krediet je leven beheerst? Dat zou zonde zijn, zeker omdat je net een woonlening of autolening aangaat om uiteindelijk vrij te zijn! Hoe kan een te korte duurtijd je leven dan beheersen? Wel, daarvoor moeten we eerst het vijfde element in deze vergelijking bekijken. Lees hieronder verder!

5) Je vrij beschikbare inkomen
Je vrij beschikbare inkomen is heel belangrijk om te kennen als je geld wil lenen, en hoe meer geld je wil lenen, hoe belangrijker het wordt. Maar wat is het precies? Wel, als je je maandelijkse kosten aftrekt van je maandelijkse inkomsten, krijg je je vrij beschikbare inkomen. Dat is geld dat je kan gebruiken zoals jij maar wil, maar het is ook geld dat je nodig hebt om de duurdere zaken in je leven te bekostigen. Laten we er even een klein voorbeeld bij nemen, dan wordt het allemaal al snel duidelijk.
Laten we zeggen dat je iedere maand 1.500 euro netto verdient. Je betaalt 500 euro per maand aan huur, je geeft 300 euro per maand uit aan eten en drinken, 50 euro aan hygiëneproducten, 100 euro aan kleren en 150 euro aan de rest. Alles bij elkaar opgeteld ben je dus iedere maand 1.100 euro kwijt. 1.500 euro min 1.100 euro is 400 euro. 400 euro is je vrij beschikbaar inkomen. Stel je dat je nu geld wil ontlenen, en je wil het geld zo snel mogelijk afbetalen. Je wil een autolening aangaan om een tweedehandse wagen te kopen. Je hebt het al besproken met de verkoper, de wagen kost 4.000 euro, dus je denkt, goh, als ik gewoon 400 euro per maand afbetaal, ben ik zo weer schuldenvrij! Hoewel dit waar is, is het ook heel gevaarlijk. Zo word je namelijk een speelbal van het lot. Als je 400 euro per maand afbetaalt met een vrij beschikbaar inkomen van 400 euro, mag er, zolang je je schulden afbetaalt, helemaal niets mis lopen, of je zit in de rats. Je mag niet ziek worden, je afwasmachine mag het niet begeven, de tweedehandse wagen die je hebt gekocht mag niet tegenpruttelen, er mogen geen extra kosten aan zijn. Maar het gaat verder dan dat. Zolang je je gehele vrij beschikbaar inkomen in het afbetalen van je schulden steekt, kan je jezelf ook niets gunnen. Dat betekent geen plezierreisjes, niet fijn gaan eten, geen cadeautjes voor jezelf of voor anderen, geen verwennerij, helemaal niets tot je de auto hebt afbetaald. Dat is al erg genoeg bij een wagen van 4.000 euro, maar bij de aankoop van een eigen huis is het al helemaal moeilijk, want daarbij heb je het al snel over duurtijden van 20 of 30 jaar. Als je 20 of 30 jaar zo moet leven, word je waarschijnlijk niet gelukkig.

Zoals je ziet, komt er heel wat bij kijken als je een goede leningsimulatie wil. Heb je problemen met de simulator, of heb je moeite met het bepalen van jouw eigen inbreng, inkomen, of iets anders? Neem dan zeker contact met ons op! Wij bij Leemans Kredieten helpen je graag verder.

Nu je een idee hebt van wat voor voorbereiding in lenen kruipt, kunnen we het hebben over onze verschillende producten. We kijken hierbij vooral naar onze verschillende soorten leningen, maar bij Leemans Kredieten kan je veel meer doen dan enkel geld lenen. Verwacht je dus zeker nog aan enkele extraatjes.

1) Het hypothecaire krediet
Laten we het, om de spits af te bijten, over hypothecaire leningen hebben. Hypothecaire leningen of woonleningen zijn krediet dat je aanvraagt als je geld wil lenen om immobiliën te kopen. Immobiliën is een breed woord, je kan er appartementen, huizen, villa's, kantoorgebouwen, noem maar op, mee bedoelen. Er zijn talloze verschillende formules als je voor immobiliën geld wil lenen, dus we beperken ons voor dit artikel tot onze populairste producten.
a) De Aankoop-lening is een standaard woonlening.
Als je alleen of met je partner op zoek bent naar een kredietinstelling om geld bij te lenen voor je eerste huisje om samen in te wonen, is dit de manier waarop je moet lenen. Er zijn verschillende opties bij deze vorm van lenen, en veel hangt van je eigen inbreng af. Onze populairste formules zijn 75% en 90%. Bij deze formules schieten wij 75% of 90% voor. In deze situaties betaal je dus 25% of 10% uit eigen zak. Er bestaat ook een mogelijkheid om zonder eigen inbreng een hypothecair geld te lenen, maar dit kan enkel en alleen onder zeer specifieke omstandigheden. Als je hierover meer wil weten, neem dan gerust contact met ons op! Onze financieel experts staan je met alle plezier bij, en zo kom je er snel en goed uit.
b) De Nieuwbouw-lening is een krediet waarbij de naam een tikje misleidend kan zijn. Het is géén krediet dat je kan aanvragen als je een gloednieuwe woning wil kopen. Als je interesse hebt om een nieuwe woning te kopen, heb je nog steeds een Aankoop-lening nodig. Deze leningen kan je aanvragen als je zelf een huisje wil bouwen. Aan iedereen met een baksteen in de maag (en ons als Belgen kennende, zijn dat er veel), dit product is speciaal voor jullie. Wij gaan zelfs nog een stap verder! We voorzien niet alleen het geld dat je nodig hebt om je droom waar te maken en precies te wonen zoals jij wil en zoals jij verdient, maar we verzorgen zelfs de verzekeringen die bij de bouw van een eigen woonst komen kijken! Zo kan je echt op twee oren slapen. Voorlopig nog niet bij je thuis, maar uiteindelijk wel.
c) De Opbrengsteigendom-lening dient, net als alle andere soorten krediet hier, voor de aankoop van een huis, maar wel met één belangrijke vereiste. Het moet een opbrengsteigendom zijn. Wat is een opbrengsteigendom? Wel, een opbrengsteigendom is een woning die je aankoopt om deze te verhuren. Door dit te doen, kan je vaak een groot deel van je woonlening bekostigen, soms kan je deze zelfs volledig dekken! Een opbrengsteigendom is een heel goede manier om je geld op lange termijn te beleggen. Er zijn namelijk niet veel dingen over onze toekomst zeker, maar wel dat we allemaal ergens moeten wonen. Doe zeker eens navraag bij ons op kantoor als je interesse hebt in de aankoop van een opbrengsteigendom en het wil hebben over de mogelijkheden daarrond.
d) Misschien heb je je hart wel totaal ergens anders verloren, en spreekt België je langs geen kanten aan? Geloof het of niet, ook daarvoor hebben wij een krediet op maat! Wij bij Leemans Kredieten bieden namelijk speciale hypothecaire leningen voor gebouwen in het buitenland aan mits een inschrijving op een woning in België waarvan je eigenaar bent! Heb je een pracht van een villa net over de grens gevonden, of misschien zoek je het wel veer verder? Wij zijn er voor je, en we juichen je keuzes tot aan je bestemming toe, waar die ook mag zijn.
e) Stond waar jij naar zocht nog niet in deze lijst? Maak je geen zorgen. Zoals we al eerder zeiden, was dit slechts een greep uit ons assortiment, je zal merken dat ons volledige gamma veel uitgebreider is dan deze 4 producten. Om nog enkele belangrijkere zaken op te noemen, we hebben kredietoplossingen voor mensen die al een huisje hebben en willen renoveren, we kunnen je helpen als je je huis energieneutraler wil maken door het installeren van zonnepanelen of het plaatsen van isolatie, en ook voor verbouwingen hebben we speciaal voor een geschikte formule ontwikkeld. Aarzel dus zeker niet om ons aan te spreken als je jouw behoefte niet in deze lijst terug kan vinden! Heb je al een lopend woonkrediet, maar ben je er niet tevreden mee omdat de kredietverstrekker veel te hard doorrekent? Geen enkel probleem! Wij bij Leemans Kredieten helpen je graag met de herschikking van je kredietplan. Zo krijg jij de betere voorwaarden die jij verdient.

2) De autolening
Onze tweede grote categorie van producten zijn autoleningen. Dit type krediet dient specifiek voor de aankoop van voertuigen. We onderscheiden hierin 3 grote categorieën: we hebben kredietoplossingen voor wagens die nog geen 3 jaar oud zijn, voor wagens die ouder dan 3 jaar zijn, en voor mobilhomes. Als je je zinnen had gezet op een ander voertuig, zoals een motor, een elektrische fiets, een bromfiets of iets anders, niet getreurd! Bel ons gerust even, en we kijken samen hoe we jou het beste verder kunnen helpen. Waarschijnlijk kan dit zelfs met het volgende product op deze lijst, namelijk ons persoonlijk krediet.

3) Het persoonlijk krediet is altijd al een publieksfavoriet geweest, en dat ligt eraan dat deze kredietoplossing ongelofelijk flexibel is. Je kan een persoonlijk krediet al aanvragen vanaf een ontleend bedrag van 500 EUR, en er zijn heel weinig beperkingen wat de bestemming van je geld betreft. Voor de bestemmingen waarvoor je producten aanbieden, raden we wel die specifieke leningen aan, omdat dat product er nu eenmaal op is afgestemd. Zo hebben we bijvoorbeeld kredietoplossingen voor een huwelijk, een verjaardag of een ander feest, we kunnen je helpen als je op reis wil gaan, en je er op dat moment het geld niet voor hebt liggen, noem maar op. Bij het persoonlijk krediet staat, in tegenstellingen tot onze specifieke producten, je vrijheid echter volkomen centraal. Het is jouw geld, het is jouw keuze.

4) Nu we de belangrijkste kredietoplossingen hebben besproken, kunnen we het ook hebben over een totaal andere productengroep die wij in de aanbieden hebben, met name verzekeringen. Wij bij Leemans Kredieten bieden een breed gamma aan verzekeringen aan, en we volgen hierbij hetzelfde idee als bij de kredieten die we verstrekken: een scherpe prijs houdt onze producten toegankelijk, goed advies op maat houdt onze producten begrijpelijk.
Verzekeringen zijn beloftes van een bedrijf dat ze je bij tegenslag zullen helpen. Nu kan je moeilijk een verzekering afsluiten die je tegen letterlijk alles beschermt, dus worden deze gevaren gesegmenteerd. Wij bij Leemans Kredieten bieden bescherming tegen de courantste gevaren of tegenslagen aan. Het eerste hebben we een autoverzekering. Met een autoverzekering ben je beschermd tegen de financiële gevolgen van een ongeval. Als je in de stad rondrijdt en je botst tegen een andere wagen of, nog erger, tegen iemand aan, dan dekt de verzekering de schade die hierdoor is ontstaan. Let op: de verzekering dekt enkel de schade aan derden. Dat betekent dat je het geld dat jij in de garage betaalt om je auto op te lappen zelf moet betalen, of dat je dat geld krijgt van de bestuurder van de andere wagen. Zijn autoverzekering betaalt dan jouw kosten. En je kan er zeker van zijn, want een autoverzekering is verplicht!
Verder hebben we de familiale verzekering, oftewel een BA derden. Deze verzekering heeft heel veel weg van de autoverzekering, je vergoedt namelijk ook enkel schade aan derden, maar dan niet veroorzaakt achter het stuur. De familieverzekering kan bijvoorbeeld optreden wanneer je de vaas van je buur omstoot, of wanneer je 8-jarig zoontje met een stift op de leren bekleding van de taxi heeft zitten kladden. De familiale verzekering is niet bij wet verplicht, maar heel veel gezinnen en alleenstaanden maken er dankbaar gebruik van, een ongeluk is snel gebeurd.
Wat ook niet wettelijk verplicht is, maar wel ten zeerste aan te raden is een brandverzekering. Ook hier biedt Leemans Kredieten een volwaardige oplossing aan een bijzonder competitieve prijs. Onze brandverzekering vergoedt niet alleen schade als je huis in brand staat, maar ook bij schade door een blikseminslag, een ontploffing, ja, zelfs waterschade wordt in onze verzekering gedekt!
De laatste twee verzekeringen hebben te maken met persoonlijke gezondheid. We willen het nog even hebben over de hospitalisatieverzekering en de uitvaartverzekering. Met de hospitalisatieverzekering bescherm je jezelf tegen de kosten van een ziekenhuisopname. Wie het ooit al eens heeft mogen meemaken, weet dit maar al te goed: een ziekenhuisopname kan een ongelofelijk dure zaak zijn. Ziekenhuizen rekenen graag door voor iedere dienst die ze aanleveren, en als je een tijdje een ziekenhuisbed inneemt, worden dit al snel heel veel diensten. Bescherm jezelf en je naasten dus tegen een financiële nachtmerrie en sluit zo snel mogelijk een verzekering hiervoor af. Voorkomen is beter dan genezen is hier ongetwijfeld de juiste leuze. Tenslotte hebben we de uitvaartverzekering. De uitvaartverzekering is de laatste verzekering die je van je leven nodig zal hebben. Sterker nog: het is een verzekering waar jij als levende mens niets aan hebt. Een uitvaartverzekering is echter wél heel belangrijk, want ze dekt de laatste kost van je leven: je begrafenis. Met een uitvaartverzekering weet je zeker dat wanneer voor jou ooit het laatste uur slaat, je deze wereld met een gerust hart achter je kan laten. Niet alleen krijg je het afscheid dat je altijd hebt gewild, maar je nabestaanden hoeven niet met de handen in het haar op zoek naar het geld om jou je laatste eer te bewijzen. Ook zij hebben hier baat bij: met een uitvaartverzekering kunnen zij zich bezighouden met wat écht telt, namelijk er voor elkaar zijn in die zware periode, en op een waardige manier afscheid van je nemen.

Kies je aflostermijn

  Kies je aflostermijn en start je online aanvraag

  kredietbedrag aantal maanden bedrag / maand totaal JKP VDR

  Heb je nog vragen? Kom gerust eens langs

  Onze openingsuren

  Wij zijn gesloten

  Maandag

  09:00 tot 18:00

  Dinsdag

  09:00 tot 18:00

  Woensdag

  09:00 tot 18:00

  Donderdag

  09:00 tot 18:00

  Vrijdag

  09:00 tot 18:00

  Contacteer ons vrijblijvend

  Leemans kredieten N.V. Herentalsebaan 145a 2100 Deurne

  Tel: 03 325 90 48
  Fax: 03 325 90 77

  Leemans Kredieten NV bemiddelt als kredietmakelaar voor verschillende kredietgevers om de beste oplossing voor de consument te vinden.- Alle rechten voorbehouden

  Representatief voorbeeld Autolening voor wagens ouder dan 3 jaar** - 7.49 % *

  *Het jaarlijkse kostenpercentage (JKP) : 7.49% (vaste jaarlijkse debetrentevoet: 7.49%), voor een **lening op afbetaling van 14000 euro met een looptijd van 60 maanden. De maandelijkse terugbetaling zal 278.83 euro bedragen, voor een totaal terug te betalen bedrag van 16729,80 euro. De minimumperiode van terugbetaling is 12 en de maximum periode is 60 maanden.
  JKP van toepassing vanaf 16/01/2017.
  voor de aankoop van tweedehandswagens van meer dan 3 jaar oud.
  Het maximaal JKP bedraagt 10%.

  Leemans kredieten behandelt je kredietaanvraag in zijn hoedanigheid van kredietmakelaar en zoekt bij verschillende kredietgevers naar een oplossing voor jouw specifieke vraag. De kredietgevers hanteren allemaal hun eigen tariefplannen en Leemans kredieten zet zich in om voor jouw dossier het correcte tarief te vinden. Bovenstaande berekening is dan ook slechts indicatief en een voorbereiding op je dossier. Het effectieve tarief van een eventuele aanvaarde lening, wordt zo snel mogelijk aan je bezorgd in het Europese standaarddocument (SECCI).

  Let op, geld lenen kost ook geld.