Wil je verbouwen? Renovatielening bij Leemans Kredieten : Leemans kredieten

Renovatielening nodig?

Het leven is gehaast en zit vaak vol stress. Je eigen plekje, waar je helemaal tot rust kan komen, is voor veel mensen dan ook heilig.

Renovatielening

Zoals het klokje thuis tikt, tikt het nergens anders. Je huis is de plaats waar je in je leven het meeste tijd doorbrengt. Iedereen slaapt normaal gesproken thuis, ze eten 's avonds meestal thuis, brengen er veel avonden door, sommigen werken zelfs van thuis uit! Je wilt dan ook dan je woonst altijd in orde is, en dat kan tijd, moeite, en ook veel geld kosten. Je woning onderhouden gaat per slot van rekening verder dan er voor zorgen dat je iedere week stofzuigt, het vuilnis buiten zet en regelmatig de ramen lapt. Een huis moet je soms grondiger onderhouden, en om de zoveel tijd is een renovatie noodzakelijk. Hiervoor kan je verschillende redenen hebben. Misschien is alles in je woonst gewoon afgeleefd en oud, moet er dringend een nieuwe vloer in en kunnen de muren wat kleur gebruiken. Het kan echter ook zijn dat je infrastructureel je huis wilt opfrissen. Denk maar aan de installatie van driedubbele beglazing, het vervangen van de elektriciteit en dergelijke. Of je nu wil renoveren om je huis moderner te laten voelen of om het feitelijk moderner te maken, het is vaak iets waar je niet te lang mee wacht. Renovaties en je renovatielening worden namelijk duurder hoe langer je er mee wacht. Als je niet goed voor je woonst zorgt, ontstaan er allerlei problemen in je huis. Wat als je je lening te lang uitstelt, en de elektriciteit begeeft het? Dat willen wij vermijden, daarom bieden wij bij Leemans Kredieten een goedkope renovatielening aan. Met onze renovatielening ben je zeker van een goed tarief, en zoals bij elke lening, zorgen wij ook voor advies op maat. Wacht dus zeker niet te lang met het renoveren van jouw thuis, en sluit er zo snel mogelijk een krediet voor af. Een eigen woonst is altijd een fantastische investering, maar dat is ze enkel als je er ook zorg voor draagt. Als je je huis laat verloederen, kost het niet alleen steeds meer om het te laten renoveren, de waarde van de woonst zakt daardoor ook fel weg! Wacht dus zeker niet te lang, en neem zeker eens contact met ons op. Dit kan telefonisch, per mail, of met de post. Natuurlijk kan je ook altijd bij ons op kantoor langs komen, je maken je met alle plezier wegwijs in de wereld van renovatiekredieten. Wil je eerst nog wat meer informatie? Lees dan hieronder zeker verder.

Renovatielening simulatie

De deur van ons kantoor staat altijd voor je open, maar wist je dat je tegenwoordig niet eens meer naar ons kantoor moet komen om je lening te berekenen? Dit kan je thuis vanuit je luie zetel doen! Speciaal voor mensen die eerst wat meer informatie willen, hebben we een lening simulator in het leven geroepen. Met enkele snelle muisklikken bepaal je zo hoeveel je per maand zou betalen voor jouw lening. Natuurlijk ben je nog altijd meer dan welkom om deze simulatie samen te doorlopen, onze financieel experts helpen je graag verder. De simulatie is de perfecte eerste stap naar een lening, maar ze is ook niet meer dan dat: het is minstens even belangrijk om een goed idee te hebben waarvoor je precies leent, hoeveel geld je daarvoor nodig hebt (verlies de verborgen kosten niet uit het oog!), hoeveel euro per maand je over hebt voor afbetalingen, en hoe snel je de lening kan afbetalen. Gewapend met deze kennis vind je samen met onze collega's ongetwijfeld de allerbeste renovatielening voor jou.

Renovatielening of hypothecaire oplossing?

Eens de stap gezet naar een lening ligt de volgende moeilijke vraag al op de loer: kies ik voor een hypothecaire lening of voor een gewone renovatielening? Beide antwoorden zijn mogelijk, het antwoord op deze vraag is sterk afhankelijk van je persoonlijke situatie. Beide oplossingen hebben hun uitgesproken voordelen en nadelen. Laten we eerst even kijken naar de sterke en zwakke punten van de renovatielening.
De renovatielening is een flexibel krediet dat zijn werk het best doet voor kleine en middelgrote werken. Het is heel makkelijk aan te vragen omdat je er minder documenten voor nodig hebt dan voor een hypothecair krediet. Verder is er nog één aspect dat onderstreept moet worden, de afwezigheid van een hypotheek. Wat we hiermee precies bedoelen, leggen we hieronder verder uit, maar de korte samenvatting is dat je minder problemen hebt wanneer je er niet in slaagt je lening af te betalen. Als tegenprestatie daarvoor betaal je wel meer voor je krediet.
De hypothecaire lening is in deze situatie een beetje het grote broertje van de renovatie lening. Het hypothecair krediet is geschikter als je echt grote werken wil verrichten (denk aan een kost van 50.000 EUR of meer). Het krediet aanvragen is spijtig genoeg veel omslachtiger dan een aanvraag voor een renovatielening. Dit ligt eraan dat hypothecair krediet vaak wordt afgesloten voor veel grotere bedragen, en bij grotere bedragen worden zekerheden voor de bank of kredietverstrekker belangrijker. Een laatste aspect waarin de twee leningen van elkaar verschillen, is dat je voor het hypothecair krediet een onderpand of hypotheek nodig hebt. Een hypotheek is een goed dat bij het aangaan van een hypothecair krediet in de weegschaal wordt gesteld. Doorgaans is dit een huis of een appartement. Deze woonst dient dan als garantie voor de bank. Als je er niet in slaagt je schulden af te betalen, heeft de bank het recht om je huis in beslag te nemen. Dit is natuurlijk geen leuk vooruitzicht, maar als je je krediet goed plant, zou dit niet mogen gebeuren. Dit is ook de reden dat wij bij Leemans Krediet er op hameren dat een langzame afbetaling van je schulden altijd het beste is. Een belangrijk voordeel dat aan een hypotheek verbonden is, is echter een lagere rentevoet. De bank of kredietinstelling zal minder geld voor het geleende bedrag vragen omdat ze weten dat als er iets mis gaat, ze je woonst kunnen invorderen. Door deze zekerheid kunnen ze beter met hun tarieven spelen.
Om dit deel even samen te vatten: een hypothecaire lening is de beste keuze als je grote werken wil verrichten en/of als je minder wil betalen voor je krediet. Het krediet aangaan is wel moeilijker omdat er veel meer documentatie bij komt kijken, en je riskeert in extreme gevallen je hypotheek te verliezen. De renovatielening daarentegen is het beste voor klanten die kleine of middelgrote werken verrichten. Je betaalt iets meer voor je krediet, maar het krediet is veel makkelijker om af te sluiten. Verder riskeer je niet dat je je hypotheek moet opgeven als je in een extreem geval niet meer kan betalen. Bij deze optie ben je het veiligste, al betaal je in sommige situaties iets meer voor die zekerheid. Kiezen tussen deze twee mogelijkheden kan soms heel moeilijk zijn. Als je niet zeker weet welke kredietoplossing het nauwste bij jouw behoeften aansluit, mag je ons altijd contacteren.

Renovatielening? Leemans Kredieten

Als je onze simulatietol al hebt geprobeerd, heb je zeker gemerkt dat onze tarieven voor een renovatielening bij de scherpste van de markt zitten. Het is al sinds 1985 onze missie om de Belgische bevolking te voorzien van kredieten aan een democratisch tarief. Het leven zit vol kosten die je niet kan vermijden, waarom zouden we het de mensen moeilijk maken om ze betalen? Wij sturen onze klanten er op aan hun leningsstructuur goed te overdenken en waar mogelijk te kiezen voor een langere duurtijd. Op deze manier minimaliseren we het aantal problemen dat je kan ondervinden bij het afbetalen van een krediet. Natuurlijk gaat onze ideologie hierrond ook verder dan enkel een goede renovatielening. Of je nu geld nodig hebt voor een renovatie, een verhuis, de aankoop van een huis, een nieuwe wagen of een trouwfeest, wij bij Leemans Kredieten zijn er voor je. Kijk gerust eens naar onze andere producten (je kan onze andere kredietoplossingen zelfs simuleren!) en je zal versteld staan van onze scherpe prijzen. Heb je nog vragen over je renovatielening, of wil je meer weten over iets van onze andere producten? Wij helpen je graag verder. Neem contact met ons op via de telefoon, stuur ons een mailtje of schrijf een brief. Of nog beter: kom bij ons langs op kantoor, dan helpen we je ter plekke verder. Het allerbeste persoonlijk advies krijg je makkelijker bij persoonlijk contact. Onze openingsuren staan onderaan deze pagina. Daar vind je ook ons adres, ons e-mailadres en ons telefoonnummer.

Kies je aflostermijn

  Kies je aflostermijn en start je online aanvraag

  kredietbedrag aantal maanden bedrag / maand totaal JKP VDR

  Heb je nog vragen? Kom gerust eens langs

  Onze openingsuren

  Wij zijn gesloten

  Maandag

  09:00 tot 18:00

  Dinsdag

  09:00 tot 18:00

  Woensdag

  09:00 tot 18:00

  Donderdag

  09:00 tot 18:00

  Vrijdag

  09:00 tot 18:00

  Contacteer ons vrijblijvend

  Leemans kredieten N.V. Herentalsebaan 145a 2100 Deurne

  Tel: 03 325 90 48
  Fax: 03 325 90 77

  Leemans Kredieten NV bemiddelt als kredietmakelaar voor verschillende kredietgevers om de beste oplossing voor de consument te vinden.- Alle rechten voorbehouden

  Representatief voorbeeld Autolening voor wagens ouder dan 3 jaar** - 7.49 % *

  *Het jaarlijkse kostenpercentage (JKP) : 7.49% (vaste jaarlijkse debetrentevoet: 7.49%), voor een **lening op afbetaling van 14000 euro met een looptijd van 60 maanden. De maandelijkse terugbetaling zal 278.83 euro bedragen, voor een totaal terug te betalen bedrag van 16729,80 euro. De minimumperiode van terugbetaling is 12 en de maximum periode is 60 maanden.
  JKP van toepassing vanaf 16/01/2017.
  voor de aankoop van tweedehandswagens van meer dan 3 jaar oud.
  Het maximaal JKP bedraagt 10%.

  Leemans kredieten behandelt je kredietaanvraag in zijn hoedanigheid van kredietmakelaar en zoekt bij verschillende kredietgevers naar een oplossing voor jouw specifieke vraag. De kredietgevers hanteren allemaal hun eigen tariefplannen en Leemans kredieten zet zich in om voor jouw dossier het correcte tarief te vinden. Bovenstaande berekening is dan ook slechts indicatief en een voorbereiding op je dossier. Het effectieve tarief van een eventuele aanvaarde lening, wordt zo snel mogelijk aan je bezorgd in het Europese standaarddocument (SECCI).

  Let op, geld lenen kost ook geld.