Je persoonlijke lening hier berekenen : Leemans kredieten

Persoonlijke lening

Of je nu wilt lenen voor een huis, een verbouwing, een auto of voor iets persoonlijks, bij Leemans Kredieten vind je altijd een formule die bij je past.

Een persoonlijke lening berekenen: de eerste stap naar een gezond krediet

Een persoonlijke lening of een persoonlijk krediet is geld dat je kan lenen voor de aankoop van goederen of diensten. Zolang je het geld dat je wil lenen afbetaalt, betaal je ook rente op dat bedrag aan een bepaalde rentevoet. Dat is op zich best makkelijk. Maar wat is een persoonlijke lening precies, en hoe verschilt een persoonlijke lening van andere leningen? Wel, een persoonlijke lening is een speciale soort lening omdat ze onder de categorie van consumptief krediet valt. Consumptief krediet is een soort lening waarbij je al het geld dat je wil lenen in één keer krijgt uitbetaald. Met dat geld koop je diensten, of consumptiegoederen. Een consumptiegoed is een product dat je aankoopt om het te gebruiken, maar dat niet voor het leven is. Na verloop van tijd zijn de producten verouderd, kapot of opgegeten. Denk bij consumptiegoederen maar aan een televisie, een nieuwe sofa, een buffetpiano, noem maar op. Nu we alles hebben verklaard, kunnen we de definitie even simpeler bekijken. Een persoonlijke lening is geld dat je kan gebruiken voor diensten (verre reizen, huwelijksfeesten,...) of producten die je niet je hele leven kan gebruiken (televisies, sofa's,...). Deze manier van geld ontlenen is dus een heel, je raadt het al, persoonlijke oplossing.
Een persoonlijke lening kan je dus echt voor wat dan ook gebruiken, of zo lijkt het toch. Maar opgelet: natuurlijk zijn er goederen die als een investering gelden, en waarvoor er andere leningen bestaan. Als je geld wil lenen om een huis te kopen, heb je bijvoorbeeld een hypothecaire lening nodig. Om een auto aan te kopen, is een autolening ook altijd de beste oplossing.

Als je bij Leemans Kredieten een persoonlijke lening of een andere lening wil afsluiten, raden wij je altijd ten stelligste aan om eerst van je krediet een simulatie te draaien. Een simulatie van je krediet zorgt er namelijk voor dat je niet voor onaangename verrassingen kan komen te staan: de simulatie laat zien hoeveel geld je precies leent, op hoeveel maanden je je lening moet afbetalen en hoeveel je per maand moet afbetalen. Je kan met deze simulatie ook spelen om zo tot een persoonlijke lening te geraken die perfect aansluit bij jouw behoeften. De simulatie zelf is heel simpel: je geeft gewoon in hoeveel geld je wil lenen, en de simulator doet de rest! Probeer het zeker eens, je zal zien dat je zo een goed idee hebt van wat je te wachten staat! Heb je problemen met onze simulator, of doe je dit liever samen met één van onze financieel experts? Dat is ook geen probleem. Kom gerust eens bij ons op kantoor langs, we helpen je graag verder en doorlopen samen de simulatie.
Zoals de titel het al aangeeft, is een simulatie van je persoonlijke lening ook maar de eerste stap. Om het maximum uit de simulatie te halen, is het ook heel nuttig dat je even naar je eigen situatie kijkt voor je gaat lenen. Waar moet je allemaal naar kijken? Dat bespreken we hieronder verder.

Een persoonlijke lening aanvragen? Let op de volgende punten voor je een kredietaanvraag doet.

Voor je van je persoonlijke lening een simulatie uitdraait, kan het helpen om eerst even over de volgende vragen na te denken. Als je een duidelijk antwoord kan geven op al deze vragen, zit je goed, dan kan je namelijk heel goed bepalen welke persoonlijke lening voor jou het beste is. We bekijken alle vragen individueel en geven ineens uitleg bij de vragen. Zo kan je begrijpen waarom ze vragen belangrijk zijn voor het afsluiten van een persoonlijke lening.

1) Waarvoor heb ik precies geld nodig?
Een persoonlijke lening is een lening die je, zoals we al hebben vastgesteld, voor bijna alles kan gebruiken. Dat is één van de belangrijkste voordelen aan de persoonlijke lening. Je kan ze voor bijna alles gebruiken, dus je weet dat je met een persoonlijke lening bijna altijd goed zit. Het sleutelwoord hier is echter wel "bijna". Er zijn namelijk nog steeds producten die je het best niet met een persoonlijke lening bekostigt, en er zijn zelfs producten waarvoor je niet eens een persoonlijke lening kan gebruiken als je voor de aankoop ervan geld wil lenen! Een typisch voorbeeld van een situatie waarbij je geen persoonlijke lening, maar wel een andere lening kan gebruiken, is de aankoop van een woning. Als je een huis wil kopen, gaat dit niet via een persoonlijke lening, hiervoor heb je een hypothecaire lening nodig. Een hypothecaire lening is een krediet dat ook enkel voor de aankoop van immobiliën kan worden gebruikt. Een ander voorbeeld van een goed waarbij je op een andere lening bent aangewezen is een auto. Of je nu geld wil ontlenen voor een nieuwe wagen, of geld wil lenen voor een tweedehandse wagen, hiervoor zijn autoleningen de juiste keuze. Een persoonlijke lening is een lening waarmee je heel veel kan doen, maar het is niet verstandig, en soms zelfs niet eens mogelijk, om voor producten als een auto of een huis een persoonlijke lening aan te gaan. Ook bij andere goederen en diensten bieden wij bij Leemans Kredieten in veel gevallen een goedkopere en toegespitste lening aan. Als je bijvoorbeeld geld wil om op reis te gaan, is onze lening Vakantie-plan Leemans precies wat je zoekt. Of misschien ben je van plan om te renoveren, om je huis eens binnenstebuiten te keren en alles een vers likje verf te geven, of nieuwe tegels te leggen? Ook hier adviseren wij je niet om een persoonlijke lening af te sluiten. Hier is ons Reno-plan Leemans namelijk perfect voor. Je ziet het, een persoonlijke lening kan heel veel, maar zelfs een persoonlijke lening is geen oplossing voor al jouw vragen rond lenen. Weet je niet zeker of wij voor jouw gewenste aankoop kredieten kunnen aanbieden? Breek je er het hoofd niet langer over, en neem gewoon contact met ons op! Onderaan deze pagina vind je onze contactgegevens terug. Je kan een mailtje naar ons sturen, je kan ons telefonisch bereiken, of je kan een brief sturen. En natuurlijk ben je ook altijd welkom bij ons op kantoor. Onze openingsuren en ons adres staan ook onderaan deze pagina.
Er is nog één aspect aan deze vraag. Het kan namelijk zijn dat je niet één product of dienst wil aankopen, maar dat je interesse hebt in meerdere dingen. Dat kunnen zaken zijn die samenvallen, of gewoon toevallig zaken die je allebei wilt. Het gebeurt vaker dan je denkt dat je er kosten samenvallen. Laten we zeggen dat je het huis uitgaat, je bent zowat geïnstalleerd en hebt alles dat je nodig hebt, dus je besluit dat het tijd is om jezelf wat te verwennen. Je hebt je zinnen gezet op een mooie televisie, omdat je na het werk wil ontspannen door spelletjes te spelen. Maar je oude Playstation werkt niet meer goed, en alle nieuwe spelletjes komen enkel uit voor de laatste nieuwe console. Laten we zeggen dat de televisie 1.500 EUR kost, de nieuwste Playstation met accessoires kost 700 EUR, en je hebt 3 spelletjes die je wil kopen, samen kosten ze 200 EUR. De totale kost voor deze aankoop bedraagt dus 2.400 EUR. Dat is een bom geld, zeker als je net verhuisd zou zijn. Het is niet meer dan logisch als je dat geld niet zomaar op tafel kan leggen. Maar wachten tot je alles één voor één kan aankopen is natuurlijk ook niet fijn. Tegen de tijd dat je de tv zo kan kopen, is er al makkelijker een jaar verstreken. Daarna moet je wachten tot je genoeg bij elkaar hebt gespaard om de spelconsole te kopen, en dan pas kan je pas beginnen sparen om spelletjes te kopen, voor een console die tegen dan allang niet meer nieuw is, en een tv die ook al enkele jaren oud is. Wacht niet tot je voor de televisie, de console en de spelletjes alles bij elkaar hebt gespaard! Met een persoonlijke lening kan je al deze kosten combineren, en kan je NU alles kopen wat je hartje begeert. Dankzij deze lening kan je thuiskomen, achter je gloednieuwe tv kruipen en de nieuwste spelletjes spelen, het enige dat je daarvoor moet doen is iedere maand een deeltje afbetalen. Je kan alles in 1 keer kopen en je kan zo dus echt genieten van dat winkelnieuwe gevoel, en je hoeft er geen jaren en jaren voor te sparen! Een win-win situatie voor jou dus.

2) Hoeveel geld heb ik precies nodig?
Een tweede aspect waar je over moet nadenken is de totale kost van je aankoop. Dit hebben we in het tweede deel van het vorige punt al kort aan de hand van een voorbeeld besproken, maar we schetsen het hier even vanuit een algemener standpunt. Of je nu één of meerdere goederen of diensten wil aankopen, als je een persoonlijke lening aangaat, is het nuttig om te weten hoeveel geld je precies nodig hebt. Het is namelijk voordeliger als je al het geld dat je nodig hebt in één keer kan lenen. Daarom raden wij bij Leemans Kredieten onze klanten ook aan om altijd een beetje meer te lenen. Hiervoor zijn twee redenen. Ten eerste is het bundelen van je schulden in één persoonlijke lening goedkoper: aan iedere (persoonlijke) lening zijn vaste kosten verbonden, en als je maar één keer geld gaat lenen in plaats van meerdere persoonlijke leningen aan te gaan, spaar je je die al uit. Ten tweede kan je niet voor om het even welke som geld een persoonlijke lening aangaan. Wij bij Leemans Kredieten zijn hier bijzonder flexibel in, maar ook wij hebben voor onze leningen een harde ondergrens: 500 euro is het kleinste bedrag dat je bij ons kan lenen. Als je even het voorbeeld van hierboven aanhaalt, waarbij de televisie 1.500 euro, de Playstation 600 euro en de games 200 euro kosten, begrijp je makkelijker waarom dit lastig kan zijn. Als onze hardwerkende vriend de kosten van zijn games vergeten is mee te rekenen, kan hij namelijk niet voor 200 euro bij ons komen aankloppen. Hoe jammer wij het in die situatie ook vinden, voor dat bedrag kunnen wij hem niet verder helpen. Precies om zulke teleurstellingen te vermijden hameren wij er op, probeer altijd je kosten zo goed mogelijk in te schatten! Soms zijn er ook verborgen kosten waar je rekening mee moet houden. Misschien is je afwasmachine dringend aan vervanging toe en heb je er een besteld. Als je hiervoor een persoonlijke lening afsluit, vergeet dan zeker niet om ook de kosten voor de levering mee te rekenen! Deze kunnen bij sommige bedrijven namelijk hoog oplopen! De plaatsing- en installatiekosten zijn hier ook belangrijk. Een ander voorbeeld is een nieuwe bank, of een nieuw bed. Ook bij de aankoop hiervan kan het gebeuren dat je een boel extra kosten hebt. Als je een meubelstuk bij Ikea bestelt, leveren ze het met plezier bij jou thuis en steken ze het zelfs speciaal voor jou in elkaar, maar dat doen ze niet gratis. Voorkom dus zeker dat je met blozende kaken en lege zakken komt te staan, en plan je aankoop goed op voorhand!

3) Hoeveel geld kan ik per maand afbetalen?
Bij het berekenen van je persoonlijke lening is het niet enkel belangrijk om te weten hoeveel geld je wil lenen, het is ook van belang dat je weet hoeveel euro je per maand kan afbetalen. Geld lenen kost ook geld, en zoals het bij iedere lening het geval is, moet je ook bij ons iedere maand een deel van je schuld aan ons terugbetalen. Maar hoe weet je hoeveel je iedere maand precies kan missen? Wel, om dat te berekenen neem je je vaste maandelijkse inkomsten, en je trekt daar je vaste maandelijkse kosten van af. We tonen je in het onderstaande voorbeeld hoe dat er uit kan zien.
Peter woont alleen in een appartement in de stad. Hij is huurder. Peter werkt fulltime als bediende en verdient 1.600 euro per maand. Hij heeft geen andere inkomsten. Zijn vast maandelijks inkomen bedraagt dus 1.600 euro. Hij betaalt iedere maand 600 euro aan huur en 150 euro aan elektriciteit, gas, water en internet. Hij geeft iedere maand 300 euro uit aan eten, 50 euro aan elektronica, 100 euro aan kuis- en hygiëneproducten, 100 euro aan verzekeringen, en 75 euro per maand gaat op aan benzine voor zijn wagen. Alle verdere kosten komen samen neer op een 75 euro per maand. Als we dit allemaal bij elkaar optellen, komen we uit op een bedrag van 1.150 euro. Dit zijn maandelijkse vaste kosten. Als we de maandelijkse kosten van het maandelijks inkomen aftrekken, komen we uit op een bedrag van 450 euro. Dit is de hoeveelheid geld die Peter op het einde van de maand over heeft.
Als je naar het bovenstaand voorbeeld kijkt, zou je misschien denken dat Peter het beste af is als hij zijn persoonlijke lening aan 450 euro per maand afbetaalt. Dit is echter niet waar! We leggen je even uit waarom. Deze 450 euro is de marge die Peter heeft na het betalen van zijn vaste kosten. Hiermee is nog niets over zijn variabele kosten gezegd. Zijn auto kan in panne vallen, zijn wasmachine kan het begeven, of hij kan gewoon eens uit eten gaan en oeps! Hij heeft niet genoeg geld om zijn persoonlijke lening af te betalen! Het kan ook gebeuren dat het niet de kosten zijn die omhoog gaan, maar de inkomsten zijn die omlaag gaan. Als Peter zijn baan verliest of langdurig ziek wordt, valt hij op een lager inkomen terug. Als hij zich er op heeft ingesteld iedere maand 450 euro van zijn persoonlijke lening af te betalen, is dit evengoed een rampscenario. Precies daarom adviseren wij bij Leemans Kredieten om altijd voldoende marge te nemen als je geld wil lenen. Betaal niet in te grote schijven af, zo garandeer je voor jezelf een goede levenskwaliteit en kan je het permitteren om af en toe nog eens lekker te gaan eten of om je auto naar de garage te sturen.

4) Hoe snel wil ik mijn schulden afbetalen?
Deze vraag hangt gedeeltelijk aan de vorige vraag (Hoeveel geld kan ik per maand afbetalen?), maar ze dekken niet precies dezelfde lading. Wanneer je een lening aangaat, krijg je geld van je kredietinstelling. Maar als je geld wil lenen, moet je dat geld uiteindelijk ook terugbetalen. Je betaalt iedere maand een bepaalde hoeveelheid geld van je lening af, en uiteindelijk ben je weer helemaal schuldenvrij. We hebben het er al over gehad dat je iedere maand een bepaald bedrag moet afbetalen, en hoe groot dat bedrag dan precies kan en mag zijn. Je weet ook al dat je best niet te veel hooi op je vork neemt en je altijd een beetje marge moet laten om onverwachtse kosten te kunnen dekken. De duur van de afbetaling van je lening is hier het tegengewicht. Hoe kleiner de schijven zijn waarin je afbetaalt, hoe langer je je schulden moet blijven afbetalen. De twee factoren zijn omgekeerd evenredig, zoals dat heet. Om dit even simpel voor te stellen, zonder enige extra kosten:
Als Peter 10.000 euro aan de bank moet betalen, en hij op het einde van iedere maand 500 euro over heeft, dan kan hij zijn lening theoretisch gezien op 20 maanden afbetalen, want 10.000 euro gedeeld door 500 euro is 20. We hebben ondertussen al geleerd dat dit geen goed idee is, dus laten we zeggen dat hij ervoor kiest om zijn schulden in kleinere schijven af te betalen. Als hij de hoeveelheid geld die hij iedere maand wil betalen halveert, komt hij op 250 euro uit. Om 10.000 euro met afbetalingen van 250 euro af te betalen is hij natuurlijk langer bezig dan wanneer hij 500 euro per maand afbetaalt. Als hij iedere maand 250 euro van zijn lening terugbetaalt, duurt het 40 maanden voordat hij zijn lening heeft afbetaald. Als maandelijks meer geld betaalt, ben je ook sneller schuldenvrij. Als je er voor kiest om je leningen trager af te betalen, duurt het ook langer voor je geen openstaande schulden meer hebt. Het volgende punt is heel belangrijk voor ons, dus we herhalen het nog eens: er is helemaal niets mis met openstaande schulden hebben. Het belangrijkste bij geld lenen is ervoor zorgen dat je niet gebukt gaat onder je eigen afbetalingen en dat je weet dat je je lening in vol vertrouwen kan afbetalen. Wij adviseren daarom altijd een trager afbetalingsplan, omdat dit vaak gewoon een zekerdere methode is om op lange termijn van je geld te genieten.

Dit zijn de vier belangrijkste vragen als je alles uit een simulatie van je lening wil halen. Als je weet waarvoor je geld wil lenen, hoeveel geld je wil lenen, hoeveel geld je iedere maand kan afbetalen en hoe snel je je lening wil afbetalen, sta je al heel ver. Dan is het enkel een kwestie van zoeken naar een persoonlijke lening die goed bij jou past. Weet je nog niet zeker welke soort lening voor jou nu de beste is? Of lig je overhoop met het berekenen van je maandelijkse kosten, weet je niet waarmee je allemaal rekening moet houden? Misschien heb je gewoon iemand nodig die je even in de juiste richting kan sturen? Wij bij Leemans Kredieten helpen je graag op weg! Onze financieel experts zijn speciaal opgeleid om jou door iedere stap van dit proces te helpen en om jou optimaal te begeleiden. Aarzel zeker niet om bij ons op kantoor langs te komen, en neem gerust je boekhouding, facturen, enzovoorts mee! We kijken samen naar de beste oplossing voor jou. Ben je niet zo happig op een face-to-face-gesprek? Dat is ook geen probleem, onze telefoonlijn staat even open als onze deur! Aan de lijn helpen onze collega's je met evenveel plezier verder. Natuurlijk mag je ook altijd een mail of een brief sturen, we houden onze postbus en ons postvak IN altijd scherp in het oog. Kijk onderaan deze pagina als je ons adres, ons telefoonnummer en/of onze openingsuren zoekt.

Natuurlijk biedt Leemans Kredieten veel meer aan dan enkel een persoonlijke lening. Wil je weten wat voor producten we naast het persoonlijke krediet nog allemaal aanbieden? Lees hieronder dan zeker verder!

Het is ondertussen nu al wel duidelijk dat onze persoonlijke lening een product is waar we bijzonder trots op kunnen zijn, en dat zijn we ook. Maar wist je dat wij bij Leemans Kredieten een resem aan verschillende leningen aanbieden, en dat we zelfs enkele producten hebben die zelfs buiten de categorie van lening vallen? Bij wij Leemans Kredieten geloven dat we onze klanten het beste helpen door hen op zoveel mogelijk vlakken te helpen, zolang we hierin zelf voldoende ervaring hebben. We hebben onze grootste succesproducten voor jou hieronder even op een rijtje gezet.
Een van onze belangrijkste en geliefdste formules is het hypothecair krediet, oftewel de woonlening. Een woonlening is precies wat je denkt dat het is, het is een lening die je aangaat als je een gebouw (of een deel daarvan) wil kopen. Hypothecaire leningen zijn waarschijnlijk de duurste lening die je ooit zal aangaan, het is dus een heel grote stap om naar de bank te gaan en naar hypothecaire leningen te vragen. Het is echter een stap die je niet al te makkelijk over kan slaan. Bijna niemand heeft voldoende om zomaar even doodleuk een huis te kopen, nagenoeg iedereen moet geld lenen om die droom waar te maken. Wij bij Leemans Kredieten zijn er voor je. Wij weten hoe belangrijk het is om een eigen plekje te hebben. Het is de ultieme vorm van vrijheid, en door te huren ben je het geld gewoon kwijt, wat ben je daar nu weer mee? Dat is uiteindelijk toch ook maar weggegooid geld. Een eigen huis is ook een investering. Ja, het kost handenvol geld om een eigen woning of appartement te kopen, maar de prijs stijgt ook altijd keurig mee met de inflatie, de prijs van je woning zal waarschijnlijk zelfs sneller stijgen! Hoe vroeger je aan de afbetaling van je eigen nestje kan beginnen, hoe beter dus. Maar welke woonlening is de juiste voor jou? Laten we de mogelijkheden even bekijken.
Woonleningen worden opgedeeld naar de functie van het gebouw, de locatie van het gebouw en de bestemming van het gebouw. We bieden verschillende kredietoplossingen aan. De meest gevraagde lening is zonder twijfel het gewone hypothecaire krediet voor de aankoop van je eerste woonst. Dit product heet is ons gamma dan ook gewoon "Aankoop". Dit product is voor jou als je alleen of samen met iemand anders je eerste woonst wil kopen om in te wonen. Groot, klein, vrijstaand of een rijwoning, dat maakt voor dit krediet allemaal weinig uit. Als je voor het eerst een gebouw koopt, is dit bijna altijd de juiste lening voor jou!
Een aardig deel van de bevolking heeft echter nog stoutere dromen dan het kopen van eigen huis. Sommigen willen niet liever dan een eigen huis bouwen. Hier komt natuurlijk veel meer bij kijken dan wanneer je "gewoon" een huis of appartement koopt. Je koopt de grond, je betaalt werklui, materiaal, architecten, de notaris, de verzekeringen, noem maar op. Het is een enorme investering, en het is er één die je in goed vertrouwen moet kunnen nemen. Als je een baksteen in de maag hebt, is onze formule Nieuwbouw precies wat jij zoekt. Hiermee kan je alle kosten voor de bouw van je eigen paleis indekken, zelfs de verzekeringen kunnen worden voorzien.
Misschien droom je er wel van een huisje in Spanje op de kop te tikken, of verhuis je naar het verre noorden. Ter plaatse een lening aangaan om die aankoop te bekostigen is misschien mogelijk, maar het brengt heel veel moeilijkheden met zich mee. Het is altijd veel simpeler als je in België een krediet kan aangaan. Zo kan je alles gemakkelijk en in je eigen taal bespreken en uitleggen. Klinkt goed? Wel, wij bij Leemans Kredieten hebben voor de aankoop van woningen in het buitenland een speciale formule ontwikkeld. Ze heet "Aankoop buitenland". Heb je interesse? Scrol dan zeker eens naar boven en zoek naar deze productnaam. Als je er op klikt, kom je onmiddellijk meer te weten.
Een vierde categorie van leningen is een lening voor de aankoop van een opbrengsteigendom. Wat is een opbrengsteigendom precies? Wel, een opbrengsteigendom is een gebouw of een deel van een gebouw dat je koopt om het te verhuren. We haalden al eerder aan dat immobiliën een bijzonder goede investering zijn? Wel, een tweede woonst kopen om deze te verhuren is een goede en veilige investering. Niet alleen kost het bijna niets om je krediet af te betalen omdat je een huurder hebt, je krijgt iedere maand nagenoeg gratis geld eens de woonst is afbetaald! Een veel betere investering kan je maar moeilijk vinden.
Soms wil je geen huis kopen of bouwen, maar zit je wil met andere kosten die aan je huis verbonden zijn. Hoewel deze soort leningen strikt genomen géén hypothecair krediet zijn, zetten we deze hier nog wel even bij, zo houden we het overzichtelijk. Leemans Kredieten heeft een lening voor iedereen die zijn huis wil renoveren, of het nu kleine werkjes zijn of bijna van 0 beginnen. Verder bieden we ook een extra voordelige formule aan voor de langetermijndenkers onder ons. Wil je al langer zonnepanelen, een warmtekrachtkoppeling, driedubbele beglazing of de beste isolatie die je maar kan vinden? Wij bij Leemans Kredieten helpen je graag verder. En of je het nu doet om je energiefactuur laag te houden of om het milieu te beschermen, onze prijs blijft voor jou even scherp.

Naast het hypothecaire krediet is de autolening de andere cruciale productcategorie binnen ons gamma. De verdeling tussen onze verschillende producten is simpeler dan bij de woonleningen, maar het is zeker nog wel een verklaring waard. Bij de autolening wordt een verschil gemaakt tussen auto's die (bijna) nieuw zijn en auto's die al 3 jaar of ouder zijn. Hiervoor hebben we twee verschillende producten. Wij beschouwen nieuwe en oudere wagens ook als volledig verschillende producten. Waarom precies? Wel, nieuwe wagens zijn bijna altijd duurder dan welke occasie die je dan ook maar zou kopen. Tweedehandswagens worden vaak vrij goedkoop van de hand gedaan, maar hier zijn ook redenen voor. Je kan er bij een tweedehandswagen namelijk niet zomaar van uitgaan dat de wagen meerdere jaren kan rondrijden zonder dat er iets mee gebeurt. Aan tweedehandswagens rammelt wel eens wat, letterlijk en figuurlijk. Bij nieuwe wagens heb je dit probleem minder, maar daar betaal je misschien wel meer per jaar aan wagentaks en verzekeringen. Is het beter om een oudere of een nieuwe wagen te kopen? Dat is een discussie op zich, het is vaak ook een persoonlijke mening. Als je niet weet waarvoor je het beste een autolening kan aangaan, ben je natuurlijk altijd welkom. Verder hebben we nog 1 product binnen de leningen voor auto's, en dat is een speciale lening voor mobilhomes. Droom je er al lang van om rond te reizen in een mobiel huis, om de wereld te zien en toch iedere nacht comfortabel in je persoonlijke bed te slapen in plaats van je blauw te betalen aan hotels en hostels? Dan is dit krediet precies waar jij naar op zoek bent.

Verzekeringen zijn een productgroep die je misschien niet onmiddellijk bij Leemans Kredieten had verwacht, maar we bieden ze wel degelijk aan, met dezelfde ervaring als we bij kredietoplossingen doen, én aan tarieven die even democratisch zijn als bij onze kredieten.
Welke hebben we allemaal in de aanbieding? Wel, we bieden de belangrijkste verzekeringen aan. Ze zijn niet allemaal wettelijk verplicht, maar dat neemt niet weg dat ze niet allemaal nuttig zijn, zowel voor het tussenbeide komen in geval van schade als voor het zorgen voor gemoedsrust. Er is nu eenmaal niets fijner dan weten dat wanneer er iets misloopt, je op iemand anders kan rekenen om de problemen op te lossen. Daarvoor dienen verzekeringen.
De eerste verzekering die we willen bespreken is de autoverzekering. Een autoverzekering beschermt je tegen de financiële gevolgen van auto-ongevallen. De autoverzekering is ook verplicht, en een bewijs van verzekering moet altijd in je wagen liggen. Als je door de politie wordt tegengehouden en je kan niet aantonen dat je auto verzekerd is, krijg je namelijk een boete, mag je niet meer verder rijden en ben je waarschijnlijk zelfs je rijbewijs kwijt! Let er dus zeker op dat je over een autoverzekering beschikt.
De familiale verzekering, daarentegen, is niet verplicht, maar ze biedt wel fantastische bescherming wanneer jij of iemand in je familie schade berokkent. Trapt je dochter met de voetbal per ongeluk de ruit van een buur in, of rijdt je zoontje met zijn skateboard de dochter van de buren van de baan, waarbij ze haar voet breekt? Jouw verzekering neemt deze zaak op en komt tussenbeide waar mogelijk. Een ongeluk is snel gebeurd, dat voorkomen is dus zeker geen slecht idee.
Een derde en laatste cruciale verzekering die we willen bespreken is de brandverzekering. Deze verzekering is wél bij wet verplicht, en met recht en reden. Een brandverzekering kan je namelijk tegen veel meer beschermen dan enkel een brand in je huis. Een goede brandverzekering, zoals die van ons, beschermt je ook tegen waterschade, blikseminslag, ontploffing en nog meer! Zorg dus zeker dat je een brandverzekering hebt.

Nog vragen over een persoonlijke lening, of over iets anders? Wij zijn er voor je!

Kies je aflostermijn

  Kies je aflostermijn en start je online aanvraag

  kredietbedrag aantal maanden bedrag / maand totaal JKP VDR

  Heb je nog vragen? Kom gerust eens langs

  Onze openingsuren

  Wij zijn open

  Maandag

  09:00 tot 18:00

  Dinsdag

  09:00 tot 18:00

  Woensdag

  09:00 tot 18:00

  Donderdag

  09:00 tot 18:00

  Vrijdag

  09:00 tot 18:00

  Contacteer ons vrijblijvend

  Leemans kredieten N.V. Herentalsebaan 145a 2100 Deurne

  Tel: 03 325 90 48
  Fax: 03 325 90 77

  Leemans Kredieten NV bemiddelt als kredietmakelaar voor verschillende kredietgevers om de beste oplossing voor de consument te vinden.- Alle rechten voorbehouden

  Representatief voorbeeld Autolening voor wagens ouder dan 3 jaar** - 7.49 % *

  *Het jaarlijkse kostenpercentage (JKP) : 7.49% (vaste jaarlijkse debetrentevoet: 7.49%), voor een **lening op afbetaling van 14000 euro met een looptijd van 60 maanden. De maandelijkse terugbetaling zal 278.83 euro bedragen, voor een totaal terug te betalen bedrag van 16729,80 euro. De minimumperiode van terugbetaling is 12 en de maximum periode is 60 maanden.
  JKP van toepassing vanaf 16/01/2017.
  voor de aankoop van tweedehandswagens van meer dan 3 jaar oud.
  Het maximaal JKP bedraagt 10%.

  Onder voorbehoud van aanvaarding door de kredietgever die Leemans Kredieten NV als kredietmakelaar voor uw kredietaanvraag de meest geschikte kredietgever vindt.

  Let op, geld lenen kost ook geld.