X

Bereken je hypothecaire lening online!

Vind online de beste lening voor je huis bij Leemans kredieten. Bereken je tarief en doe meteen je kredietaanvraag.

Simulatie van een lening voor woningen

Zoek je een hypothecaire lening, maar weet je niet waar je het best terecht kan? Dat is niet meer dan normaal. Het is niet makkelijk om door de bomen het bos te zien. Zoek je duidelijkheid, en wil je weten hoe goed Leemans Kredieten het doet vergeleken met de andere kredietverstrekkers? Maak dan gebruik van onze simulatie! Onze leensimulator berekent snel en precies hoeveel een kredietoplossing voor jou kost. Geld ontlenen was nog nooit zo makkelijk.

Als je geld wil ontlenen, zie je al snel door de bomen het bos niet meer. Je wordt met afkortingen en termen om de oren geslagen en voor je het beseft heb je 10 infoblaadjes van 10 verschillende banken waar je niets wijzer uit wordt. Wij bij Leemans Kredieten zetten in op duidelijkheid. Met onze simulatie weet je binnen de kortste keren hoeveel je per maand betaalt en hoe lang je er over doet de lening af te betalen. Zo kan jij zelf bepalen welk krediet voor jou het beste is. Vanzelfsprekend helpen wij je daar ook bij.

Maar wij zijn meer dan enkel duidelijk: wij bieden ook zéér scherpe prijzen aan voor alle soorten krediet, gaande van hypothecair krediet over autoleningen tot persoonlijk krediet. Nog niet overtuigd? Kom gerust eens bij ons langs op kantoor! Onze financieel adviseurs en experts staan je graag bij. Bel je liever, of stuur je liever een mail? Ook geen probleem. Hoe je ons ook wil bereiken, we bieden met plezier een luisterend oor. Onze medewerkers zijn opgeleid tot financieel experts met een specialisatie in kredietsystemen, en kunnen jou precies vertellen welk krediet het beste kan aansluiten bij jouw eigen behoeften. Onze vakkundige collega's helpen je graag met ieder aspect van het leningsproces verder: hoeveel geld wil je lenen, waarom heb je deze fondsen precies nodig, zijn er alternatieven buiten schulden aangaan zijn die misschien zelfs beter zouden kunnen zijn, enzovoorts. Zo kan je met een gerust hart geld lenen.

Hypothecair krediet: iets voor mij?

Weet je niet zeker of een hypothecair krediet de juiste en correcte oplossing is voor jou? We doorlopen ons proces samen met jou.
Ten eerste, dit soort krediet wordt gebruikt als je geld wil om een woning te kopen. Als je om andere redenen een lening wil aangaan, kijk je best eens bovenaan deze pagina, we hebben er veel verschillende! Als de keuze wat veel wordt, mag je ons natuurlijk ook altijd direct contacteren. Ten tweede: heb je zelf voldoende geld om een woonst te kopen, zónder lening? Dan is het minder interessant om een krediet aan te gaan. De woonbonus die vanaf 2016 in voege was, werd op 1 januari 2020 afgeschaft. Onder die woonbonus kreeg je een belastingvoordeel als je een hypothecair krediet aanging voor je eerste eigen woning. De kosten van de lening kon je dan gedeeltelijk van je belastingen aftrekken. Voor de goede orde, dat wil niet zeggen dat kopen nu een slecht plan is. Dit is (voorlopig!) nog steeds heel goedkoop, maar woningen worden steeds duurder. Wachten is dus zeker niet aangeraden!
Ten derde kan je wél een krediet afsluiten als je op de zogenaamde "zwarte lijst" van wanbetalers staat. Veel banken en andere kredietverstrekkers zullen hier vlakaf weigeren. Wij bij Leemans Kredieten zijn wel wijzer dan dat: of je je vorige lening nu wil herorganiseren of een tweede kans wil, wij zijn er voor je. In uitzonderlijke gevallen mogen en kunnen wij je helpen. Belangrijk is hierbij onder andere dat je schulden zijn afbetaald.

Deze drie factoren zijn alvast een goede eerste analyse van het gebruikersprofiel. Maar dan stapelen de vragen zich opnieuw op: Lenen op lange termijn of op korte termijn, misschien op naam van mijn partner of op die van mij... Voor deze vragen ben je altijd welkom op ons kantoor. Maar voor de zekerheid zetten we er enkele van hieronder op een rijtje.

Woonkredietsystemen en wat je erover moet weten

De woonlening is een vorm van lenen die speciaal voor de aankoop van een onroerend goed (woonst, kantoor, ...) is bedoeld. Je leent hierbij geld van een bank of kredietverstrekker. Bij deze vorm van lenen heeft de bank een hypotheek op de woonst die je hebt gekocht met het geld dat je leent. Als je deze niet afbetaalt, kan de bank de hypotheek (ook wel het onderpand genoemd) opeisen. Het huis wordt eigendom van de bank. Een onderpand hebben is dus niet zonder risico, maar als je alles goed inplant, loop je bijna geen gevaar. Precies hiervoor hebben wij een simulator voor lenen ontwikkeld! Probeer onze hypotheek simulator zeker eens, dan weet je meteen hoeveel je per maand betaalt als je bij ons leent.
Nu we weten wat hypothecair lenen is, kunnen we naar de duurtijden kijken. Lenen kan op lange of korte termijn, hypothecair lenen dus ook. Lenen op korte termijn houdt in dat je het geld dat je wil lenen snel terugbetaalt. Je betaalt je krediet dus in grote schijven af. Daardoor betaal je meer per maand, maar is lenen ook iets goedkoper. Zorg er wel voor dat je de schijven kan betalen! Als je leent, rekent de bank ieder jaar intrest aan. Als je krediet niet lang loopt, betaal je niet veel intrest. Kort samengevat: Met een korte duurtijd werken is goedkoper, maar is riskanter.
Lenen op lange termijn is een heel ander verhaal. Een (al dan niet woon-) krediet op lange termijn is een vorm van lenen waarbij je iedere maand een klein bedrag afbetaalt. Lenen op lange termijn is heel veilig, de kans dat je niet verder kunt afbetalen is tenslotte klein. Lenen op lange termijn is wél duurder dan krediet op korte termijn. Als je er langer over doet om het krediet af te betalen, heeft de bank per slot van rekening meer tijd om ieder jaar intrest aan te rekenen. Die kosten lopen bij een krediet op korte termijn minder op. Kort samengevat: Met een lange duurtijd werken is duurder, maar veiliger. Over het algemeen wordt aangeraden in kleinere schijven af te betalen, maar de klant blijft natuurlijk koning. Begin je met een korte looptijd en krijg je het na verloop van tijd toch moeilijk om alles af te betalen? Geen probleem! Kom even bij ons langs op kantoor en we bespreken de mogelijkheden. En er zijn er veel! We kunnen we een kredietherschikking doorvoeren, waarbij de gehele zaak opnieuw onder de loep wordt genomen en wordt geoptimaliseerd. Zo kunnen ook meerdere lopende kredieten worden gegroepeerd. Een andere mogelijkheid is een microkrediet, waarbij een kleine som wordt uitgeleend om een kink in de kabel te verhelpen. Je betaalt in grote schijven af, en krijgt bij het onderhoud van je wagen een gepeperde rekening omdat er allerlei mankementen zijn gevonden? Als je in aanmerking komt voor een microkrediet, kan dit een goede oplossing zijn.

Nu we weten op hoe snel of langzaam we onze schuld willen afbetalen, kunnen we ons afvragen wie leent. Lenen kan je namelijk alleen of met 2 doen. Kort en simpel gesteld: Lenen met twee leners (en dus twee betalers) is vaak gemakkelijker dan alleen krediet aangaan. Waarom? De bank ziet de twee leners als een dubbele waarborg. Als de ene persoon het krediet niet meer kan terugbetalen, kan de andere dat misschien nog wel. Aan de andere kant moet je er wel rekening mee houden dat als je met twee naar de bank gaat, je met twee een zegje hebt over het krediet. Wat níét verplicht is als je samen geld wilt ontlenen is een huwelijksakte. Je kan ook met je ongehuwde partner, een familielid, noem maar op in zee gaan. Wie waarvoor verantwoordelijk is en waarvoor je de goedkeuring van één of beide partijen nodig hebt kan verschillen naargelang jullie relatie met elkaar. Getrouwde en samenwonende koppels vallen onder een andere regeling dan ongetrouwde koppels. Let wel: Als je met zijn tweeën een lening wil aangaan, is vertrouwen in elkaar zeer belangrijk. Je draait dan per slot van rekening het gewicht van twee leners op je schouders als de andere niet meer betaalt. Verder raden wij je ook aan met je partner duidelijke afspraken te hebben. Je kan deze zelfs opschrijven en ondertekenen. Goede afspraken maken nu eenmaal goede vrienden.

Oké! We weten op welke duur we schulden aangaan, en wie hiervoor volgens de kredietinstelling verantwoordelijk is. Maar hoeveel leen je nu precies? Wel, als je een huisje koopt op woonkrediet, moet je meer in het achterhoofd houden dan enkel de waarde van het huis zelf. Je hebt je krediet misschien ook nodig om notariskosten te dekken, enkele renovaties te doen en om een inboedel aan te kopen of te verhuizen! Verlies deze aspecten zeker niet uit het oog. Verder is het ook praktisch om niet al je eigen spaargeld naar het huis te gooien. Over het algemeen wil je meer hebben dan je strikt gezien nodig hebt. Let wel, een eigen inleg blijft verplicht, je kan niet zomaar het hele bedrag ontlenen. Natuurlijk is meer geld van de bank krijgen ook duurder, dus de meesten zoeken hier een gulden middenweg. Wij helpen je graag die voor jou te bepalen! Woonkrediet, en kredietsystemen in het algemeen, zijn moeilijke materie om zelf te verwerken. Kom gerust eens met ons praten, zo helpen we je op weg!
Heb je een krediet lopen en je merkt dat je, in plaats van een groter bedrag aan de bank te vragen, toch te veel spaargeld hebt geïnvesteerd in het huis? Geen probleem! Wij helpen je graag verder met een herstructureringsplan, of met één van onze vele andere kredietproducten! Onverwachte kosten horen nu eenmaal bij het leven. Of je nu wilt lenen voor een nieuwe wagen, of een renovatielening nodig hebt, we zijn er voor je! Wij bij Leemans Kredieten geloven dat vergissen menselijk is, dus zoeken we samen naar een oplossing. Een kredietaanvraag voor een huwelijk of een krediet aangaan zijn ook allang de normaalste zaak van de wereld. We moeten onszelf ook iets gunnen, en liefde laat niet op zich wachten!

Nu duidelijk op welke duur, in de naam van wie, en hoeveel je een krediet wil aanvragen, blijft er nog één vraag over: met wie ga je in zee? Het antwoord: bij Leemans Kredieten, natuurlijk! Leemans Kredieten biedt scherpe tarieven voor zijn leningen, persoonlijke ondersteuning voor alle vragen rond kredietsystemen en financiën en een individuele aanpak dankzij onze simulator. Nog niet overtuigd? Gebruik de hypotheek simulator nu, en sta versteld van het resultaat! Heb je moeite met de werking van de simulator? Geen probleem, we helpen je graag op kantoor verder. Het was nog nooit zo makkelijk! Heb je geen geld nodig voor je eigen thuis, maar heb je andere plannen? Onze simulatie bestaat ook voor andere producten, of het nu een woonlening, renovatielening, persoonlijk krediet, of een autolening is.

Het woonkredieten in actie: een praktisch voorbeeld van de verschillende mogelijkheden

Als je tot hier hebt gelezen, ben je vandaag al veel wijzer geworden. Je hebt er een idee van hoe het hypothecair krediet werkt, je begrijpt waarvoor je er specifiek een kan afsluiten en hoeveel je zou moeten ontlenen om jezelf te beschermen. Verder heb je nu inzicht in de verschillende kosten die bij de aankoop van een nieuwe woonst komen te kijken, en dat deze niet allemaal direct verbonden zijn met de aankoop, maar soms ook indirect verbonden zijn, zoals de verhuiskosten. Al bij al heb je nu een goed algemeen idee over de werking van een woonkrediet. Er ontbreekt echter nog één puzzelstukje: de praktische insteek. Deze kennis is allemaal goed en wel, maar ze is nutteloos als we de handen niet uit de mouwen steken en laten zien hoe het er bij een echt krediet aan toegaat. In de onderstaande paragrafen presenteren we een praktisch voorbeeld dat gebaseerd is op een krediet. We spelen wat met de variabelen, laten nog één keer goed zien hoe alles precies in elkaar grijpt en tonen jou zo de werking van een woon lening zoals je deze bij ons kan verwachten. Laten we eraan beginnen!

Een praktijktoepassing: Nathalie koopt een eigen appartement. Waar houdt ze allemaal rekening mee?

Na enkele jaren te huren besluit Nathalie dat huren weggegooid geld is, en dat het hoog tijd is voor een eigen stekje. Ze vergelijkt verschillende leningen en nadat ze alle informatie en prijzen naast elkaar heeft gelegd, komt ze uiteindelijk uit bij Leemans Kredieten. Het huis dat ze wil kopen, een prachtige vrijstaande woning in de buitenwijken, kost 150.000 EUR. De notariskosten liggen rond 25.000 EUR (je rekent best rond de 10% of iets minder als maatstaf hiervoor). Er is nog een beetje werk aan de winkel, de badkamer en keuken moeten vernieuwd worden en enkele kamers zijn aan een opfrisbeurt toe. Ze schat dat de totale renovatiekost op een 30.000 EUR neerkomt. Tenslotte gaat ze nog op zoek naar nieuwe meubels, moet ze er nog met haar hebben en houden naartoe verhuizen en nog enkele administratieve zaken regelen. Ze schat dat deze 3 dingen samen een 5.000 EUR zouden kosten. Als we alles bij elkaar optellen, komen we aan de som van 210.000 EUR. Dit is het geld dat Nathalie nodig heeft om de aankoop van haar huis en alle andere kosten die daar mee te maken hebben te dekken.

De eerste stap is gezet! Nathalie weet precies hoeveel geld ze nodig heeft. Nu is het tijd om naar de eigen financiën te kijken. Nathalie heeft al enkele jaren goed doorgewerkt en heeft een eigen spaarpotje van 30.000 EUR. Haar ouders hebben gezegd dat ze haar ook op weg kunnen helpen bij de aankoop van haar eerste woonst, en sponseren maar liefst 50.000 EUR! Met haar huidige werk verdient Nathalie 1.400 EUR per maand. Haar vaste kosten (de huur niet meegerekend) zijn 300 EUR per maand voor eten, drinken en hygiëneproducten, 150 EUR per maand voor de auto, 150 EUR voor water, elektriciteit, internet en telefonie, 50 EUR voor haar hobby's en 50 EUR per maand voor de verzekeringen. Haar maandelijkse kosten, de huur niet inbegrepen, komen dus neer op 700 EUR. Haar vrij beschikbaar inkomen is dus 700 EUR. Haar spaargeld en dat van haar ouders samen is 80.000 EUR.

Ok! We weten hoeveel geld Nathalie nodig heeft, en we weten hoeveel geld ze ter beschikking heeft. Nu moeten we nog betalen welk leenplan voor haar het beste is, en hoeveel geld ze het best opzij houdt. Ze heeft 210.000 EUR nodig. Haar ouders betalen 50.000 EUR, ze heeft zelf 30.000 EUR en verdient iedere maand 1.400 EUR, waarvan ze 700 EUR uitgeeft aan allerhande vaste kosten. Wij bij Leemans Kredieten raden onze klanten altijd aan op de lange termijn te denken, en geen leningen aan te gaan die alle marge uit je leven knijpen. Laten we ervan uit gaan dat Nathalie het hiermee eens is en een beetje marge wil houden. Ze betaalt zelf 10.000 EUR en gebruikt de 50.000 EUR van haar ouders onmiddellijk. Dan heeft ze nog maar 150.000 EUR nodig. Dan moeten we rekening houden met maandelijkse beschikbaar inkomen van Nathalie. Ze heeft iedere maand 700 EUR over. Met dit geld moet ze haar schulden kunnen afbetalen, maar ze moet tegelijkertijd er voor zorgen dat ze iedere maand nog een beetje marge heeft. Je wil jezelf per slot van rekening af en toe eens verwennen, en je moet er rekening mee houden dat er op lange of korte termijn wel onverwachtse kosten bij kunnen komen.

Als alle kosten bij de afbetaling worden opgeteld, zou Nathalie in haar situatie voor twee keuzes staan. Oftewel gaat ze voor een kortere duurtijd van 20 jaar, of ze doet het iets rustiger aan en werkt op 25 jaar. Bij een aanpasbare 3-3-3 rentevoet zou de op 25 jaar nog een dikke honderd EUR per maand als marge houden. Als ze echter voor de formule op 20 jaar kiest, heeft ze nagenoeg geen geld meer over op het einde van de maand. Wij bij Leemans Kredieten zullen in deze situatie altijd de afbetaling op 25 jaar aanbevelen. Op deze manier kan Nathalie zonder zorgen haar schulden afbetalen, en heeft ze iedere maand nog wat geld over om een spaarpotje op te bouwen of om extraatjes mee te kopen voor in haar fonkelnieuw gerenoveerd huis!

Zoals je aan de hand van dit voorbeeld kan zien, staat en valt er heel veel bij de duurtijd, de eigen inbreng, het beschikbaar inkomen en de aankoop zelf. Dit zijn de factoren waar je rekening mee moet houden. Over de aankoop zelf heb je het meeste te zeggen. We weten allemaal dat een villa van een miljoen euro kopen niet zal lukken met een inkomen van 1.400 EUR, tenzij je inbreng echt enorm is. Wees je dus altijd bewust van je eigen financiële draagkracht. Als je daar moeite mee hebt, helpen wij je vanzelfsprekend verder.
Over het beschikbaar inkomen heb je dan weer het minste te zeggen. Hoe makkelijk het ook zou zijn om even om meer geld te vragen bij je baas, echt realistisch is dat niet. Je eigen inbreng kan je natuurlijk wél sturen, tot op zekere hoogte. In bijna alle gevallen ben je gebonden aan een eigen inleg van minstens 10%, als je deze wilt vermijden, moet je aan meerdere specifieke voorwaarden voldoen. Hier moet je alweer een afweging maken tussen meer ademruimte en een snelle afbetaling. Wij raden steevast aan om waar mogelijk een appeltje voor de dorst achter de hand te houden.
Dan hebben we de duurtijd. Iedere kredietverstrekker heeft een minimale en maximale afbetalingsduur, maar daarbinnen heb je als klant eigenlijk vrij spel. Let wel dat je gebonden bent aan je eigen financiële beperkingen. Een woon lening op 10 jaar tijd klinkt wel leuk, tot je beseft dat je iedere maand 1.500 EUR moet afbetalen en je op het einde van de maand maar 700 EUR over hebt. Als Nathalie voor deze optie zou kiezen, zou ze binnen de kortste keren in de problemen zitten. Gelukkig sturen onze financieel experts bij waar nodig, Nathalie krijgt van onze collega's nooit iets aangesmeerd dat ze niet zou kunnen betalen.
Al deze elementen vormen samen de basis van je woonkrediet. Let wel: je leningsvoorstel kan onder gelijkblijvende omstandigheden er nog steeds volledig anders uitzien wanneer je eens bij onze concurrenten kijkt. Precies daarom hebben wij onze simulatietool in het leven geroepen. Hiermee kan niemand je voor de gek houden, jij weet precies hoeveel je ontleent, hoe lang je over de afbetaling doet en hoeveel je per maand afbetaalt. Je zal merken dat wij er bijzondere competitieve tarieven op nahouden.

Heb je nog andere vragen of opmerkingen? Neem gerust contact met ons op, per telefoon, mail, of kom gewoon bij ons langs op kantoor! Wat je vraag ook is, onze ervaren collega's helpen je met plezier op weg.

Wij bij Leemans Kredieten maken er geen geheim van dat klantgerichtheid één van onze pijlers is. Onze financieel adviseurs en experts hebben een luisterend oor. Ze proberen eerst zo goed mogelijk te begrijpen wat je nodig hebt, en dan doen ze een voorstel of presenteren ze een product dat het best bij jouw noden, behoeften en verwachtingen aansluit. Bij vragen of onduidelijkheden nemen ze de tijd om alles haarfijn uit te leggen. Want wij weten wel dat de producten die wij aanbieden goed zijn, maar het is beter als jij dat ook weet! Ook verdere vragen over afbetalingen, looptijd, herwerking of herschikking, enzovoorts worden met plezier beantwoord. Zo kan je met vertrouwen een kredietaanvraag doen. Sta je op de zwarte lijst en weet je niet of je kredietwaardig bent? Veel banken beschouwen mensen op de zwarte lijst als kredietonwaardig zonder hen een blik waardig te gunnen. Wij bij Leemans Kredieten zien dat anders. Bij ons krijg je de kans je verhaal te doen, en kijken we samen wat de beste mogelijkheid is. In uitzonderlijke gevallen vinden wij alsnog een mogelijkheid of een goede oplossing, en kunnen we je iets aanbieden. Belangrijk is hierbij wel dat je vorige schulden zijn afbetaald. Wees dus zeker niet bang om erover te beginnen! Het is wel belangrijk om te weten dat als je op de zwarte lijst staat, we niet kunnen garanderen dat de prijzen zoals opgegeven in de simulatietool in jouw situatie opgaan.
Wist je trouwens dat wij bij Leemans Kredieten meer te bieden hebben dan enkel kredieten? We bieden ook allerlei verzekeringen aan, waaronder een brandverzekering met een formule genoemde gevaren, een uitvaartverzekering (hiermee worden de kosten van een uitvaart in geval van overlijden gedekt) en een autoverzekering. Zoals je ziet, zijn we bij Leemans Kredieten van alle markten thuis. We menen het dus oprecht als we je vertellen dat je voor allerlei vragen bij ons terecht kan. Wij zullen altijd paraat staan met deskundig advies. En scherpe prijzen, natuurlijk.